Comunitat Valenciana

De la Serna diu que el Govern complirà la sentència encara que sindicats i patronal de l'estiba no arriben a un acord

  • El ministre de Foment, Íñigo de la Serna, ha reiterat este dilluns que el Govern complirà amb la sentència europea sobre l'estiba si finalment patronal i sindicats no aconseguixen un acord. "El que el país no pot fer és decidir complir una sentència o no en funció que uns o uns altres volen o desitgen arribar a un acord. Si açò no és possible nostra obligació és complir la sentència i això per descomptat és el que va a tractar de fer el govern", ha remarcat.

De la Serna s'ha pronunciat en estos termes a Castelló, en ser preguntat sobre si té "esperances" posades en la pròxima reunió entre sindicats, patronal i Govern per a intentar aconseguir un acord sobre els aspectes laborals de la reforma del sector que promou l'executiu, després que dijous passat les converses quedaren en via morta i amb les postures enfrontades.

Sobre este tema, el Ministre ha lamentat que les parts en estos moments es troben "molt separades" i ha recordat que en l'última trobada "la presentació de la proposta d'Anesco va provocar que els sindicats s'alçaren de la taula".

Per tant, considera que correspon ara al mediador intentar "acostar postures", encara que ha advertit que "els temps desgraciadament seguixen corrent" i actualment Espanya està pagant una multa diària de 27.000 euros que ha recordat que passarà a ser de 134.000 euros "quan caiga la segona sentència".

"Espanya no es pot permetre el luxe d'incomplir una sentència europea perquè la llei i les sentències són per a complir-les i això l'han de fer complir els representants polítics que tenen en la seua mà la decisió de complir com a país una cosa que ens correspon fer que és la sentència", ha puntualitzat el ministre.

D'esta manera, ha emplaçat les parts a aconseguir un acord, encara que ha insistit que les posicions estan "absolutament enfrontades". No obstant açò, ha insistit que el país el que no pot fer és "decidir complir una sentència o no en funció que uns o uns altres volen o desitgen arribar a un acord", ha afirmat per a remarcar que si no fóra possible el pacte, la seua obligació és complir amb Europa. "Això per descomptat és el que va a tractar de fer el Govern", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento