Comunitat Valenciana

Puig respondrà les Corts a preguntes sobre ocupació, inversions de l'Estat i regeneració de la política valenciana

  • El president de la Generalitat, Ximo Puig, respondrà en la pròxima sessió de control en les Corts a preguntes sobre estratègies de futur per a combatre l'atur, inversions de l'Estat que considera "prioritàries" en el territori, què pensa fer per a garantir la llibertat dels valencians i per si creu que el Consell ha regenerat la política autonòmica en els últims dos anys.
Puig en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu
Puig en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu
FLICKR/ CORTS VALENCIANES
Puig en la tribuna de les Corts en imatge d'arxiu

Des de Podem, el síndic Antonio Montiel, interpel·larà Puig l'anàlisi "no solament quantitativa sinó a més qualitativa" que ha efectuat el Consell "sobre l'eficàcia de les mesures preses en matèria d'ocupació des del principi de la legislatura i que estratègia de futur té per a combatre l'atur en esta Comunitat".

En la pregunta registrada, Montiel recalca que el nombre total d'aturats i aturades en el territori arriba als 467.400 mentre que fa quatre anys la xifra fregava els 710.000 i que la taxa d'atur se situa en el 19,1%, lleugerament per damunt de la del conjunt d'Espanya, que és del 18,6%. D'esta manera, la Comunitat Valenciana aconseguix "la taxa d'atur més baixa des del primer trimestre del 2009, quan va ser del 18,7%".

No obstant açò, afig que en un "context de precarització en la qual vivim hem de plantejar-nos les condicions en què treballen les persones" posat que la impressió "més estesa és que s'ha reduït l'atur a costa de la precarización".

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, s'interessarà per què inversions per part de l'Estat a la Comunitat considera el Consell que són "prioritàries".

Per la seua banda, des del PPCV, la síndica, Isabel Bonig, preguntarà a Puig per què pensa fer el Consell "per a garantir la llibertat dels valencians" i el portaveu de Ciutadans, Alexis Marí, li interpel·larà per si creu que el Consell ha regenerat la política valenciana en els últims quasi dos anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento