Comunitat Valenciana

Bankia aprova este divendres a València un 'contrasplit' d'accions i l'abonament d'un dividend de 317 milions

  • MADRID/VALÈNCIA, 24 (EUROPA PRESS)
Sucursal del banco Bankia
Sucursal del banco Bankia
EUROPA PRESS
Sucursal del banco Bankia

Bankia celebra este divendres la seua junta general d'accionistes a València, en la qual aprovarà una agrupació de les seues accions en circulació, operació coneguda com 'contrasplit', a raó d'un títol nou per cada quatre antics, així com la distribució de 317 milions d'euros en concepte de dividend.

L'entitat sotmetrà a la votació de la seua assemblea d'accionistes l'aprovació de l'operació de 'contrasplit', que suposarà una reducció del nombre de títols del banc d'11.517 milions a 2.879 milions.

Segons consta en l'ordre del dia de la junta d'accionistes que l'entitat va remetre a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el mes passat, la junta també votarà un increment de 6.300 milions d'euros en les reserves voluntàries de l'entitat mitjançant una reducció del valor nominal de cadascuna de les accions de 0,8 euros a 0,25 euros.

Fonts de l'entitat han aclarit a Europa Press que estes dos operacions "no suposen cap tipus d'alteració del patrimoni de la societat i, com a conseqüència, en el valor econòmic que tinga cada accionista, que es manté igual que l'existent fins a eixe moment".

D'altra banda, la junta d'accionistes de Bankia aprovarà un dividend de 317 milions d'euros, que suposa un increment del 5% sobre el pagat amb càrrec als resultats de 2015. Este dividend, el tercer de la història de l'entitat, se situarà en 0,02756 euros per títol.

Segons han explicat fonts de l'entitat, este dividend permetrà al banc continuar amb el procés de devolució de les ajudes públiques rebudes.

EL FROB PERCEBRÀ 209 MILIONS PEL DIVIDEND

Si a data del pagament del dividend el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) manté la participació amb la qual explica en el capital de Bankia a través de BFA, que ascendix al 65,9%, la seua retribució aconseguiria els 209 milions d'euros.

Després d'este abonament, Bankia hauria retornat a l'Estat uns 1.836 milions d'euros. D'ells, 1.304 milions d'euros correspondrien a la privatització del 7,5% del capital de Bankia efectuada al febrer de 2014 i 532 milions d'euros als tres dividends, inclòs el que s'aprovarà este divendres en la junta.

PRIMERA REELECCIÓ DE GOIRIGOLZARRI

D'altra banda, els accionistes votaran en la seua assemblea la reelecció com a president de José Ignacio Goirigolzarri per un termini addicional de quatre anys. El directiu porta al capdavant de l'entitat des de 2012, de manera que esta seria la seua primera reelecció.

A més, seran reelegits com a consellers de l'entitat Antonio Ortega, Jorge Cosmen, José Luis Feito, Fernando Fernández i Álvaro Rengifo també per a quatre anys.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento