Comunitat Valenciana

La Sala Russafa culmina el cicle de companyies valencianes amb l'obra 'On està Mercé?'

  • Es tracta d'una comèdia de la formació Bandana que barreja el gènere clown i la música a capel·la.
  • Està interpretada per Esbart, un grup de pallasses valencianes, col·laboradores de PayaSOSpital.
  • L'obra va rebre el Primer Premi de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella (2013) i el Premi del Públic al Millor Espectacle en Cabanyal Íntim (2016).
Esbart, este cap de setmana en Sala Russafa
Esbart, este cap de setmana en Sala Russafa
PAQUI (SALA RUSSAFA)
Esbart, este cap de setmana en Sala Russafa

La Sala Russafa de València programa este cap de setmana la peça humorística i musical 'On està Mercé?', la sisena i última proposta del 'Cicle Companyies Valencianes', programació dedicada en exclusiva a propostes sorgides de l'escena local i autonòmica. Per a tancar el cicle, l'espai cultural posa en escena una proposta "poc habitual?", 'On està Mercé?', una comèdia de la formació Bandana que barreja el gènere clown i la música a capel·la.

Es tracta d'una creació conjunta de Núria Urioz, Lola Granell, Elena Donzel, Claudia Zucheratto, Mariló Tamarit, Esther Ramos, Asun Cebrián i Paqui Noguera. Juntes componen Esbart, un grup de pallasses valencianes, col·laboradores de PayaSOSpital, que reuneix l'humor amb la interpretació a capela en la sèrie de números, gags i desconcerts que formen part de la divertida 'On està Mercé?'.

Així, durant tot el cap de setmana, del 24 al 26 de març, pot veure's esta peça humorística i musical amb referències de mestres com Les Luthiers i que descriu l'espera d'un grup coral, que desespera davant la desaparició de la soprano Gran Voce just quan estan a punt d'arrancar un recital.

Un tipus d'obra poc habitual en la cartellera valenciana que arriba a Sala Russafa després de guanyar el Primer Premi de la Mostra Internacional de Pallassos de Xirivella (2013) i el Premi del Públic al Millor Espectacle en Cabanyal Íntim (2016), destaca el teatre a través d'un comunicat.

Amb esta obra conclou una programació dedicada al teatre valencià que a l'abril tindrà un annex, esta vegada per a companyies no professionals. Del 20 al 24 d'abril es desenvoluparà un cicle dedicat a l'última edició del Concurs de Teatre en Llengua Valenciana, convocat per la Regidoria de Cultura Festival de l'Ajuntament de València i Junta Central Fallera. Baix el nom de II Cicle Teatre Amateur 5 Estels, Sala Russafa reunirà les tres propostes guanyadores en les tres categories d'adults (en funció de la seua durada) i una infantil. A més d'una companyia convidada, participant en el certamen.

El laberint de tela més gran del món

D'altra banda, com a proposta familiar, Sala Russafa acull este diumenge l'estrena a la Comunitat Valenciana de 'Telajuegas', una aventura creada per la companyia madrilenya Quetramas i especialment recomanada per a públic entre els 3 i els 8 anys. Els seus tres protagonistes són Plas-Plas, Brrr i Ajam i estan perduts en el que resulta ser "el laberint de tela més gran del món".

Per a eixir d'ell, hauran d'anar seguint les capritxoses instruccions de Telonio, el rei d'esta terra de teixits, draps i draps. Una travessia en la qual la música, el públic i un infrangible esperit aventurer els ajudaran a trobar el camí de tornada a casa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento