Comunitat Valenciana

CIEs NO exigeix el tancament de Sapadors en reobrir després de mesos clausurat per una plaga

  • L'entitat ha convocat una manifestació en la qual realitzarà una crida perquè "ara més que mai" la societat demostre el seu rebuig a esta "presó racista".
  • "La mera existència d'estos espais suposa una vulneració dels drets fonamentals" i pel que "l'ONU porta denunciant des de fa anys l'Estat Espanyol", diuen.
  • S'enfronten "a plagues d'insectes i rates, aigua freda en les dutxes a l'hivern, tancament durant les nits en habitacions sense bany i constants de maltractaments".
La plataforma organitza concentracions cada mes enfront del centre
La plataforma organitza concentracions cada mes enfront del centre
CIES NO
La plataforma organitza concentracions cada mes enfront del centre

La Campanya pel tancament dels Centres d'Internament d'Estrangers (CIEs NO) ha instat la ciutadania i a les administracions valencianes a exigir el tancament "immediat i permanent" del CIE de Sapadors a València, que va ser reobert este passat dimecres després de mesos clausurat per una plaga recurrent de xinxes.

Davant la seua reobertura, CIEs NO ha convocat una concentració ciutadana per al pròxim dimarts 28 de març a les 19.00 hores. La protesta es realitzarà enfront del centre, com cada últim dimarts de mes des de fa set anys, i realitzarà una crida perquè "ara més que mai" la societat demostre el seu rebuig a esta "presó racista", segons ha informat la plataforma en un comunicat.

La portaveu, Gema Síscar, ha qualificat Sapadors d'"infàmia que cal tancar al més prompte possible". "Com a ciutadans, no podem permetre un espai en el qual es tanque a persones pel seu lloc d'origen. És una vergonya i una injustícia contra la qual hem de mobilitzar-nos, eixir al carrer i demostrar que estem en contra de la seua existència", ha reivindicat.

"El tancament durant estos mesos ha demostrat que estos centres de patiment són totalment innecessaris", ha assegurat, per a tornar a denunciar les "lamentables condicions d'internament en les quals romanen els nostres veïns migrants: exposició a plagues d'insectes i rates, aigua freda en les dutxes a l'hivern, tancament durant les nits en habitacions sense bany i denúncies constants de maltractaments, entre altres".

Per a la portaveu de CIEs No, "la mera existència d'estos espais suposa una vulneració dels drets fonamentals". "Si la premissa és que totes les persones tenim els mateixos drets, el tancament per una falta administrativa, com és trobar-se en una situació administrativa irregular per mancar de permís de residència, no hauria de permetre's", ha il·lustrat.

"Batudes racistes"

Les organitzacions que formen part de la Campanya pel tancament dels CIE també han advertit que, des de fa uns dies, "han augmentat les batudes racistes per part de la Policia que escorcolla ciutadans pel seu perfil ètnic, fins i tot en les portes i voltants de les entitats socials".

"L'objectiu d'estes persecucions no és un altre que omplir el CIE de Sapadors de persones per a procedir a la seua deportació, pràctica per la qual l'ONU porta denunciant des de fa anys a l'Estat Español", ha assegurat Gema Síscar.

En este sentit, la plataforma exigeix que es pose fi a la violència institucional que pateixen les persones migrants (batudes racistes, internament en CIEs, burorrepressió per una Llei d'Estrangeria injusta i deportacions forçades) i insta la ciutadania a mobilitzar-se i implicar-se per a impedir que "se seguisquen vulnerant els drets de les persones migrants".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento