Comunitat Valenciana

La Comunitat Valenciana diu que amb el seu decret plurilingüe serà "model europeu" i agraïx l'interés del Ministeri

  • La Conselleria d'Educació de la Generalitat Valenciana s'ha mostrat convençuda que el nou model d'ensenyament d'idiomes que fixa el decret de plurilingüisme situarà esta comunitat autònoma en un "lloc de referència i model europeu". Així mateix, ha agraït l'interés mostrat pel Ministeri d'Educació sobre el nou sistema plurilingüe valencià.
Vicent Marzà
Vicent Marzà
I.CABALLER/CORTS VALENCIANES
Vicent Marzà

Així ho han assenyalat a Europa Press fonts de la Conselleria d'Educació després que el Ministeri haja remès a este departament de l'Executiu autonòmic una 'carta de col·laboració' en la qual sol·licita aclariments a alguns dubtes sobre el Decret de plurilingüisme.

Des de la Conselleria que dirigix Vicent Marzà han subratllat que "en cap cas es posen en dubte els objectius" de la norma -que són "més anglés i domini de les dues llengües oficials", recorden- i la base jurídica que ho sustenta.

La Conselleria d'Educació explica que una de les novetats que introduïx el decret és l'acreditació del nivell de coneixements de llengües. Fins ara, incidixen, no se certificava a ningú, i amb la nova normativa s'acreditarà automàticament a l'alumnat que estiga estudiant en els nivells "que asseguren eixes acreditacions en llengües".

A més, a l'alumnat que no estiga estudiant en eixos nivells, si el centre educatiu ho considera, se'ls podrà fer una prova i si demostren la competència lingüística requerida tindran també l'acreditació, han recalcat.

La Generalitat valenciana "agraïx l'interés per part del Ministeri sobre el nou programa educatiu plurilingüe del territori valencià, ja que tots els dubtes que es puguen generar serviran per a aclarir encara més la consistent base metodològica del decret, basada en l'aprenentatge integrat de llengües, que ara com ara s'utilitza en països com Finlàndia o el Canadà i que situarà l'autonomia valenciana en un lloc de referència i model europeu en aprenentatge de llengües".

ESCRIT DE CIUTADANS

D'altra banda, des de la Conselleria s'han referit també a l'escrit que ha presentat este dijous Ciutadans al Defensor del Poble per considerar que la norma valenciana "discrimina l'alumnat que estudia en castellà".

Sobre este tema, fonts de la Conselleria han remarcat la seua "absoluta confiança en les bases metodològiques que sustenten el decret de plurilingüisme com a ferramenta de garantia de drets, potenciació d'igualtat d'oportunitats i qualitat educativa per a tot l'alumnat valencià".

Es tracta, apunten, "d'un decret pioner que va ser debatut en la Comissió d'Educació del Congrés dels Diputats ahir i que va obtindre

una majoria de suports per parts dels diferents partits polítics representats a nivell estatal".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento