Comunitat Valenciana

El Ministeri d'Educació demana a la Generalitat Valenciana aclariments sobre el decret de plurilingüisme

  • El Ministeri d'Educació, Cultura i Esport ha enviat a la Conselleria d'Educació una 'carta de col·laboració' en la qual li demana que aclarisca diversos aspectes del seu decret de plurilingüisme, que, segons denuncien PP i Cs, és "discriminatori" i vulnera la Constitució perquè "castiga" amb menys hores d'anglés els alumnes de nivells no universitaris que estudien en castellà i no en valencià.
Roda de premsa d'Iñigo Méndez de Vigo després del Consell de Ministres
Roda de premsa d'Iñigo Méndez de Vigo després del Consell de Ministres
EUROPA PRESS
Roda de premsa d'Iñigo Méndez de Vigo després del Consell de Ministres

Segons han explicat a Europa Press fonts del departament que dirigix Íñigo Méndez de Vigo, l'Alta Inspecció Educativa va analitzar el text promogut pel conseller Vicente Marzà i, després de considerar alguns aspectes "no apropiats", va elaborar un informe.

Com a conseqüència del mateix, el Ministeri d'Educació ha enviat a la Conselleria valenciana una 'carta de col·laboració' en la qual enumera observacions a este decret i demana aclariments. La fórmula emprada per este departament, segons un portaveu, va "en la línia de voluntat de col·laboració i lleialtat institucional".

En estos moments, en Educació estan a l'espera d'una resposta per part de l'Executiu valencià. Encara que des del ministeri no precisen les aspectes advertits, Europa Press ha pogut saber que entre les qüestions plantejades pel ministeri destaca la de per què no tot l'alumnat d'esta comunitat autònoma tindrà la mateixa acreditació en llengües estrangeres.

DECRET "DISCRIMINATORI" PARA PP I CS

Tant PP com a Ciutadans en el Congrés denuncien la vulneració del principi d'igualtat d'oportunitats de l'alumnat en discriminar "els alumnes que estudien en castellà enfront dels quals ho facen en valencià.

Este dimecres 22 de març, en la Comissió d'Educació de la Cambra baixa, les dos formacions polítiques van presentar sengles iniciatives en el mateix sentit, que van anar fortament contestades pels diputats nacionalistes, d'Units Podem i PSOE. A més, este dijous, els diputats valencians de Cs s'han reunit amb la Defensora del Poble, Soledad Becerril, per a presentar-li una queixa formal per este decret que consideren una "aberració".

La portaveu d'Educació de Cs, Marta Martín, ha anunciat que el partit taronja demanarà una reunió al ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, perquè done compte de l'informe de l'Advocacia de l'Estat sobre la legalitat del decret i, a més, sol·licitarà la seua compareixença davant la Comissió d'Educació del Congrés perquè explique la situació de la implantació de la norma valenciana.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento