Comunitat Valenciana

CCOO PV i UGT-PV protesten "contra l'avarícia" i la "insolidària" pujada de salaris de el 1,5% proposta per la patronal

  • Les organitzacions sindicals CCOO PV i UGT-PV s'han concentrat este dijous a València enfront de la Delegació de Govern per a protestar "contra l'avarícia empresarial" i exigir un augment de salaris d'acord a la situació favorable de l'economia espanyola, davant la "insolidària i injusta" pujada de el 1,5% que va proposar al Govern la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE), pendent per a l'exercici 2017.
Els sindicats han portat la reivindicació davant la seu del Govern
Els sindicats han portat la reivindicació davant la seu del Govern
CCOO PV
Els sindicats han portat la reivindicació davant la seu del Govern

La convocatòria es realitza simultàniament durant esta jornada en 45 ciutats d'Espanya per a reclamar ocupació i salaris dignes i la recuperació de drets socials. A València, més d'un centenar de persones s'han congregat enfront de la seu de l'Executiu en una xiulada baix el lema 'Ocupació i salaris dignes. Stop a l'encariment de la vida' i a crits de 'Contra l'avarícia empresarial, organització sindical'.

Els secretaris generals de CCOO PV i UGT-PV, Paco Molina i Ismael Sáez, han instat així en declaracions als mitjans de comunicació a "alçar la veu alt i clar" contra una redistribució "absolutament injusta" de la riquesa, en relació a la "desproporció" existent entre la inflació del 3% i la pujada de salaris de el 1,5% que va plantejar la CEOE al Govern.

"És condemnar milers de treballadors i pensionistes a l'empobriment i a una pèrdua definitiva de poder adquisitiu", ha advertit Molina, davant el que veu com "una realitat tossuda i constatada: S'incrementen les hores, la producció, els beneficis, la facturació i les importacions, però els salaris estan estancats en l'1%".

El titular de CCOO PV ha denunciat que la patronal "es queda en la ignomínia" i "s'ha palanquejat i acomodat de forma molt notable en este període de crisi i estafa". "Este país té un greu problema: des de fa anys, l'aportació dels salaris al PIB és menor que les rendes del capital", ha subratllat.

Es tracta d'una cascada de desprotecció" que afecta "quasi set milions de persones" a Espanya, en espera que s'aborde la negociació col·lectiva de salaris, mentre "una de cada tres a la Comunitat està en el llindar de la pobresa".

Per açò, Molina ha urgit a "ser socialment més responsables" i que els treballadors "lluiten" i no es queden "creuats de braços" i ha assegurat que els sindicats continuaran les reivindicacions, encara que per a aconseguir-ho ha remarcat que "fa faltada suport" des de l'àmbit polític.

"GUERRA INCRUENTA"

En la mateixa línia, el secretari d'UGT-PV ha qualificat la situació de "guerra incruenta" malgrat les "escasses forces" que posseïxen els treballadors afectats per "la 'Llei Mordassa' i la reforma laboral", que segons ell va provocar "un desequilibri brutal entre la patronal i els sindicats".

Front este escenari, ha assegurat que el Govern "actua de forma injusta" mitjançant "noves fórmules de precarización com les empreses multiservicio" i que la CEOE ho fa "amb cobdícia i avarícia, desoint les demandes de milers de ciutadans que veuen com l'economia espanyola creix i creix de forma potent".

"Hem d'estar en constant guerra contra este tipus d'actituds", ha insistit, per destacar l'estat en què es troben els funcionaris públics que "complixen el seu treball, eduquen als nostres fills, curen les nostres malalties i atenen la seguretat", i ho fan a Espanya "amb un plantilla molt inferior a la mitjana europea". Sáez ha reivindicat que els sindicats continuaran les protestes "fins que siguen capaces" de pactar una pujada salarial concorde a la situació econòmica.

#ALCARRER23M

Amb #alcarrer23M, les formacions també han advocat per derogar les reformes laborals que "han atorgat un poder desmesurat a l'empresariat" en la negociació de sous, restablir el conveni sectorial com a "millor garantia" i pujar les pensions d'acord a l'Índex de Preus al Consum (IPC), per a així "recuperar els drets socials i laborals arrabassats als treballadors en els últims anys".

Al costat de la concentració a València, CCOO PV i UGT-PV han portat l'exigència a la subdelegació de Govern a Alacant i Castelló, així com en els carrers de Benidorm (Alacant). Com a colofó, han convocat una mobilització en el polígon industrial Juan Carlos I d'Almussafes i parades en empreses com l'EMT a València, la direcció territorial de BBVA, AGC a Sagunt, Stadler en Albixech, Schneider Electric a Meliana i el Carrefour de Sant Joan d'Alacant, entre unes altres.

Amb estos actes, els sindicats donen continuïtat a la campanya de mobilitzacions que van iniciar al desembre de 2016 perquè el Govern "canvie d'actitud" en el diàleg social i atenga les seues reivindicacions i perquè CEOE i la Confederació Espanyola de la Petita i Mitjana Empresa (Cepyme) seguen a negociar la pujada salarial de 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento