Comunitat Valenciana

L'operació de la UDEF es dirigix contra el nebot de Rafael Blasco per adjudicacions a empreses privades

  • L'operació que està desenvolupant l'Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal de la Policia Nacional (UDEF) es dirigix contra Sergio Blasco, exgerent de l'Hospital General de València i nebot de l'exconseller de Solidaritat i exdiputat 'popular' a les Corts, Rafael Blasco, condemnat a sis anys de presó pel cas Cooperació, segons han informat a Europa Press fonts coneixedores de l'operació.
Hospital General de València
Hospital General de València
GVA
Hospital General de València

En total, la UDEF està practicant una vintena d'escorcolls en busca de documentació relativa a la investigació dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 6 de València al voltant del nebot de l'exconseller Blasco per adjudicacions a empreses privades durant la seua etapa com a gerent del centre sanitari.

Un dels escorcolls s'ha dut a terme a la Conselleria de Sanitat, on els agents han sol·licitat documentació i expedients pertanyents a etapes de l'anterior govern 'popular'.

Esta causa arranca de la denúncia interposada per EUPV el 2014 i firmada per l'exparlamentaria a les Corts i actual eurodiputada Marina Albiol en la qual s'al·ludia a una presumpta trama de corrupció d'adjudicacions sanitàries a empreses privades per valor d'uns 29 milions d'euros.

Entre elles, en la denúncia s'assenyalava que les empreses Out-Log, Mantenimientos Integrales Turia, Cyomed Alce SL i Connectall Systems SL van rebre nombroses adjudicacions públiques de la Conselleria de Sanitat, el Consorci Hospital General Universitari i la Diputació de València des del 2001 i fins el 2012, per a manteniment i neteja i, posteriorment, per a qüestions més especialitzades.

Segons va denunciar EUPV, un dels administradors d'eixes empreses era Francisco José Escandell Vila, qui tenia una altra firma denominada Corporación Sociosanitaria del Mediterráneo SL que, d'acord amb les dades del Registre Mercantil, va ser venuda el 14 de maig de 2012 a Francisco José Blasco Perepérez, "presumiblement germà de Sergio Blasco".

A partir d'ací, la formació d'esquerres realitzava una sèrie de connexions amb diverses empreses vinculades al negoci sociosanitari i localitzades a Alzira, com que Francisco José Blasco figurava com a administrador de Solana Cantal Gros, on un germà de l'exconseller Blasco era apoderat i Gisela Blasco Perepérez, exedil de Gandia, va ser administradora única i, "segons sembla, al febrer del 2007 va adjudicar l'assistència telefònica del municipi" a una empresa relacionada amb el 'cas Cooperació'.

La relació arribava fins a Sanygestión 2012 SL, on apareixia Francesc Manel Blasco Tello, nebot de Sergio Blasco i que va fer un treball universitari de caràcter acadèmic precisament sobre l'empresa Out-Log SL.

Segons EUPV, el muntant de les adjudicacions ascendia a 29,4 milions d'euros, els principals, de 18,8 i 10,5 milions de Sanitat a Out-Log, amb dates 2010 i 2007, per a la gestió del servici públic mitjançant concessió, en el primer cas, de la logística del Departament de Salut València La Fe, en l'antic i nou centre, i el servici integral de logística per a l'Hospital General i l'àrea d'influència.

Paral·lelament a este assumpte, EUPV també va denunciar al jutjat el 2014 Sergio Blasco en relació amb la construcció de diversos hospitals al Perú però este assumpte, després de judicializarse, va acabar arxivant-se. Blasco va dimitir del seu càrrec en el General en novembre, dies després de la decisió del jutjat d'investigar eixa causa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento