Comunitat Valenciana

PP enlletgix a Climent "despeses de luxe" en un viatge a Singapur i el seu entorn defèn que és un conseller "auster"

  • VALÈNCIA, 21 (EUROPA PRESS)

La portaveu adjunta del grup parlamentari popular en les Corts, Eva Ortiz, ha demanat al conseller d'Economia, Rafa Climent, explicacions per "despeses de luxe amb diners públics" en un viatge a Singapur en 2015. Concretament, ha assenyalat que el conseller es va allotjar en el Ritz-Carlton de Singapur i va gastar "més de tres mil euros en factures de menjars, allotjament i desplaçament en limusina per a viatjar a tot drap".

No obstant açò, fonts de l'entorn de Climent han assenyalat a Europa Press que Climent "mai viatja en limusina" i expliquen que el titular d'Economia va viatjar en taxis al costat d'altres tres persones. "'Limusina' és el nom de l'empresa de lloguer de taxis de Singapur perquè el vehicle de transport contractat va ser un monovolumen", han subratllat.

En este sentit, defenen que és dels consellers d'Economia "més austers de la democràcia" perquè sempre que és possible "tracta de viatjar sense pernoctar -així ho va fer en la Fira de Milà el passat mes de febrer- o d'optimitzar els viatges amb cotxe", sostenen.

No obstant açò, Eva Ortiz en un comunicat ha indicat que ara ja se sap "per què este Consell està obsessionat amb recaptar més, puja els impostos a l'empresa familiar o augmenta la pressió fiscal als ciutadans: per a muntar quiosquets en els quals col·locar els seus amics i per als seus viatges de luxe a costa del contribuent".

Per açò, ha remarcat que la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, haurà de dir si "li pareix bé que mentre hi ha molta passant-ho malament, deixa sense pagar als dependents o castiga als centres especials d'ocupació, hi haja alts càrrecs allotjats en el Ritz-Carlton de Singapur desplaçant-se en limusina", ha assenyalat.

"Estos són els mateixos que deien que venien a rescatar la gent. En lloc d'açò asfixien a la gent per a poder viure a tot luxe. Eixa és la realitat. El canvi de model productiu basat en l'anticapitalisme pel qual advoca Climent, que cobrix la quota de Compromís en el Botànic, no pareix que afecte les seues despeses de luxe mentre córreguen a compte de l'erari públic", ha reprovat.

A més, ha recriminat al Consell que "se li òmpliga la boca exigint més finançament a Madrid quan es dediquen a balafiar". "Estem davant un abús de càrrec públic en profit propi perquè els fets desvetlen que l'austeritat i la transparència han desaparegut en un Consell despilfarrador i opac que s'ha oblidat de mirar als ulls a la gent per a vetlar solament pel seu propi benestar", ha manifestat la 'popular'.

Per açò, Ortiz ha anunciat que el grup popular va a presentar diverses iniciatives en les Corts perquè el conseller oferisca explicacions.

"DESPESES MÍNIMES DEL CONSELLER"

No obstant açò, fonts properes ha Climent han remarcat que el viatge tènia com a motiu assistir a la conferència empresarial MIT, un programa bianual on estan integrades diferents regions del món amb molt potencial emprenedor com Londres, Seül, Qatar, Puerto Rico o Moscou, en el qual la Comunitat està integrat per l'anterior conseller del ram, Màxim Buch (PP).

A més, subratllen que el conseller, en un dels trajectes de l'hotel a l'aeroport, va agafar un taxi monovolumen amb tres persones que va tindre un cost d'uns 40 euros. De fet, detallen que tant el titular d'Economia com la directora general d'Internacionalització i el representant de la Universitat Politècnica de València (UPV) amb els quals va viatjar "alternaven el pagament del transport per la ciutat per a compartir despeses".

Per açò, justifiquen que solament existisca "una factura de transport en quatre dies que és el que va durar el viatge". Respecte a la limusina que suposadament va usar el conseller, des del seu entorn defenen que en la factura a pareix perquè "és el nom de l'empresa de lloguer de taxis de Singapur, però el vehicle de transport contractat va ser un monovolumen".

Pel que fa a les despeses en menjar, les mateixes fonts sostenen que "va sopar en un restaurant de l'entorn a l'hotel amb un cost de 60 euros per persona" pel que remarquen que eixa quantitat fa que fóra "poc probable que anara una marisquería". "La resta de menjars i sopars s'incloïen en el viatge que estava organitzat per la UPV", argumenten.

FACTURES PENJADES EN EL PORTAL DE TRANSPARÈNCIA

"Climent es pregunta per què ix ara, després de dos anys, esta qüestió en els mitjans de comunicació quan les factures estan penjades des del mes de juliol de 2015 en el Portal de Transparència", assenyalen per a insistir que és "un dels consellers d'Economia més austers de la història de la democràcia, tot i que entre les seues responsabilitats està la de la representativitat del Consell en matèria econòmica a l'estranger, una tasca que evidentment, genera gastos elevats", subratllen.

A més, animen a Eva Ortiz a "fer una ullada al Portal de Transparència per a analitzar la mínima despesa del conseller, molt lluny del que feien els seus companys de partit durant 20 anys".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento