Comunitat Valenciana

El PPCV estudia recórrer davant el TSJCV el pressupost de la CVMC en considerar que havien d'haver-ho aprovat les Corts

  • El PPCV està estudiant la possibilitat de recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) el pressupost de 2017 de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) en considerar que havia d'haver sigut aprovat per les Corts i no pel Consell.
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre
EUROPA PRESS
Instalaciones de RTVV vacías tras el cierre

Segons fonts 'populars', el recurs es basaria en l'incompliment de tres articles de la llei de pressupostos i la llei d'hisenda. Des del PPCV han recordat que els 55 milions que la llei de pressupostos va consignar per a la nova radiotelevisió no figuraven entre les entitats del sector públic empresarial, sinó en l'apartat de despeses diverses, per a "evitar que pogueren presentar esmenes".

Així ho va posar de manifest durant el debat pressupostari el diputat 'popular' Rubén Ibáñez, que ha anunciat este possible recurs per la via contenciós-administrativa.

La llei de pressupostos de la Generalitat va consignar per a este exercici 55 milions per a la CVMC, arreplegats en l'apartat de despeses diverses, en el programa de servici públic de radiotelevisió. El Consell va aprovar posteriorment, el 24 de febrer, el pressupost per al present exercici per eixa mateixa quantitat després que el Consell Rector de la CVMC aprovara el 27 de gener la proposta de pressupostos d'ingressos i gastos.

La Llei 6/2016 del Servici Públic de Radiodifusió i Televisió d'àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat, atribuïx a este Consell Rector de la CVMC la facultat d'aprovar l'avantprojecte de pressupostos de la corporació.

La CVMC s'integra en el sector públic instrumental de la Generalitat i està dotada d'especial autonomia en la gestió i independència funcional respecte de la Presidència de la Generalitat, a la qual està adscrita a mers efectes orgànics, i de la resta de les administracions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento