Versión impresa

Responsables de política lingüística es reuniran a Alcoi per a abordar l'homologació de títols de llengua

  • Els responsables de política lingüística de la Comunitat Valenciana, Balears i Catalunya es reuniran per primera vegada dissabte que ve en el campus de la Universitat Politècnica de València (UPV) a Alcoi (Alacant) per a parlar sobre l'homologació dels títols que acrediten el domini de la llengua.

Segons ha informat l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), es tracta de la primera trobada que es realitzarà entre els tres responsables i en el qual participaran el valencià Rubén Trenzano, la catalana Ester Franquesa i la balear Marta Fuxà.

La trobada servirà, segons l'IEC, per "parlar sobre l'homologació dels títols de coneixement de llengua catalana en els diferents territoris del domini lingüístic".

Els tres participaran en un debat que tancarà la XXII Jornada de Sociolingüística, en la qual està previst que participe el conseller valencià d'Educació, Vicent Marzà.

Marzà oferirà la conferència 'Reptes socials i polítics de la normalització lingüística al País Valencià' i també participarà el secretari autonòmic de Justícia i Administració Pública, Ferran Puchades, amb una dissertació sobre la nova llei de la funció pública i la competència lingüística.

A més, el professor de la Universitat d'Alacant Vicent Brotons analitzarà el nou decret de plurilingüisme dissenyat per la Conselleria que dirigix Vicent Marzà.

L'IEC ha assenyalat que la Jornada de Sociolingüística se suma a la celebració del centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls, "un dels millors poetes valencians del segle XX, amb una lectura dramatitzada dels seus poemes i una ruta guiada pels racons d'Alcoi que van ser clau en la seua vida i obra".

La XXII Jornada de Sociolingüística està organitzada per la Universitat Politècnica de València, la delegació de l'IEC a Alacant, l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, l'Ajuntament d'Alcoi, la Coordinadora de l'Alcoià i El Comtat pel Valencià i el Centre Ovidi Montllor.

Consulta aquí más noticias de Alacant.

Síguenos en Facebook para estar informado de la última hora:
Publicada en la dirección url http://www.20minutos.es/noticia/2989769/0/responsables-politica-linguistica-es-reuniran-alcoi-per-abordar-lhomologacio-titols-llengua/ accede a la noticia online capturando este código en tu móvil Código QR