Comunitat Valenciana

La falla L'Antiga de Campanar torna a l'elit i guanya el primer premi de la Secció Especial

  • El monument, que mesura 22 metres, té 30 figures i un pressupost de 175.000 euros.
  • “Eterna seducció” és el lema de la falla, que té com a cos central un cavaller i una dama de 22 metres d'altura.
  • El Pilar queda en segona posició i Convent Jerusalem, tercera.
Figuras de las Fallas de 2017.
Figuras de las Fallas de 2017.
Manuel Bruque / EFE
Figuras de las Fallas de 2017.

La falla Monestir de Poblet-Aparicio Albiñana, més coneguda com L'Antiga de Campanar, torna a ser la millor de València, 26 anys després. El monument de l'artista Julio Monterrubio ha sigut designat pel jurat de la Junta Central Fallera (JCF) com el primer premi de la Secció Especial. En segona posició ha quedat la falla de la Plaça del Pilar, i en tercera posició figura Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal, comissió que ahir va aconseguir el primer premi amb la seua falla infantil.

Monterrubio, amb 15 primers premis en Secció Especial, ha tornat a màxima categoria, treballant per primera vegada amb la falla L'Antiga de Campanar. “Eterna seducció” és el lema d'aquesta falla que té com a cos central un cavaller i una dama de 22 metres d'altura, en clara actitud de flirteig. El monument, que mesura 22 metres, té 30 figures i un pressupost de 175.000 euros. El seu fil argumental inclou altres escenes que parlen de la seducció del WhatsApp i els adolescents, la seducció en la tercera edat en el In serxo o la seducció entre les Falles i els fallers. Amb el seu encuny personal, Monterrubio torna a captivar al públic creant al seu torn una nova seducció, aquesta vegada cap a la seua obra artística. 

L'any passat, la guanyadora va ser Cuba-Literat Azorín que, amb un monument de Carlos Carsí, es va fer per primera vegada en la seua història amb el màxim guardó. Aquesta comissió cau enguany a la quarta posició. El cinquè lloc és per a Almirall Cadarso-Conde Altea, seguida de Na Jordana, Exposició-Misser Mascó, Sueca-Literat Azorín, Regne de València-Duc de Calàbria i, finalment, Malvarrosa-Antonio Ponz-Cavite.

Recta final de les festes

Les Falles de 2017, les primeres després de la declaració com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat de la Unesco, encaren el seu cap de setmana més intens. Les jornades d'aquest divendres i dissabte estaran marcades per l'Ofrena, un acte en el qual participen uns 100.000 fallers i falleres, que portaran 50.000 rams blancs i rojos amb els quals es confeccionarà el mantell de la Verge dels Desemparats. En la desfilada participen les comissions de la ciutat de València i d'alguns municipis de l'àrea metropolitana integrats també en la Junta Central Fallera, com Burjassot, Mislata, Quart de Poblet i Xirivella.

En paral·lel, se celebraran mascletaes, castells de focs artificials i infinitat d'actes en cadascuna de les comissions falleres dels diferents barris de la ciutat. El colofó arribarà el diumenge, dia de Sant Josep, a la nit, quan cremaran els 770 monuments grans i infantils para, d'aqueixa manera, donar pas a les pròximes Falles de 2018.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento