Comunitat Valenciana

El Consell aprovarà un decret per a atendre els municipis afectats per l'últim temporal a Alacant

  • La mesura s'aprovarà en el pròxim ple, que se celebrarà el 24 de març, amb l'objectiu de "donar resposta a les demandes dels ajuntaments" de l'Alacantí.
  • Se sol·licitarà a estos consistoris una memòria de danys per a, a partir d'elles, atendre i impulsar les mesures econòmiques pertinents.
  • Es portaran a terme també "una sèrie d'auditories per a veure si els col·lectors d'aigües pluvials han funcionat o si es pot realitzar un conjunt de millores".
Reunió entre Ximo Puig i José María Ángel
Reunió entre Ximo Puig i José María Ángel
GVA
Reunió entre Ximo Puig i José María Ángel

El ple del Consell aprovarà el pròxim 24 de març un decret d'emergències destinat als municipis afectats per l'últim temporal de pluja i vent en la província d'Alacant. Així ho ha anunciat el director de l'Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, després de reunir-se amb el president de la Generalitat, Ximo Puig.

En concret, la mesura s'aprovarà en el pròxim ple del Consell, que se celebrarà el 24 de març, amb l'objectiu de "donar resposta a les demandes dels ajuntaments" de la comarca del l'Alacantí, que van arribar a registrar fins el 150 litres per metre quadrat, "unes magnituds de pluja que feia més de 80 anys que no es coneixien en eixa comarca", ha posat en relleu Ángel.

Des de l'Agència d'Emergències es tindrà un contacte "personal" amb els alcaldes i alcaldesses dels municipis afectats i, a més, se sol·licitarà a estos consistoris una memòria de danys per a, a partir d'elles, atendre i impulsar les mesures econòmiques pertinents per a pal·liar els danys i desperfectes, "fonamentalment de titularitat pública", ha afegit.

"No solament es tracta d'ajudes econòmiques, sinó, al mateix temps, de fer una sèrie d'auditories per a veure si els col·lectors d'aigües pluvials han funcionat o si es pot realitzar un conjunt de millores per a intentar evitar estes pluges torrencials", ha subratllat Ángel.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento