Comunitat Valenciana

Espanya va registrar més de 105.000 ciberatacs en 2016, el doble que l'any anterior

  • MADRID, 14 (EUROPA PRESS)
Zoido inaugura el Salón de Seguridad Internacional HOMSEC 2017
Zoido inaugura el Salón de Seguridad Internacional HOMSEC 2017
MINISTERIO DEL INTERIOR
Zoido inaugura el Salón de Seguridad Internacional HOMSEC 2017

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha destacat este dimarts les millores en la capacitat tecnològica que han permès fer front als més de 105.000 ciberatacs registrats en 2016, el doble que l'any anterior i cinc vegades més que en 2015.

Zoido ha defès la col·laboració del sector privat en la inauguració a Madrid de la sisena edició del Saló Internacional de Tecnologies de Seguretat Nacional, HOMSEC 2017. En el seu discurs, ha subratllat el suport del Govern a este tipus d'esdeveniments, defenent que "el millor recurs seguix sent el capital humà".

Zoido ha estat acompanyat pels directors de la Policia i la Guàrdia Civil, Germán López i José Manuel Folgat, i pel secretari d'Estat de Defensa, Agustín Conde. Una vintena de persones han participat a les portes del pavelló 12 del Recinte Firal d'IFEMA en una protesta en la qual han cridat consignes antimilitaristes com "no a les armes".

Fonts policials han explicat que estes vint persones han sigut traslladades a dependències de la Policia Nacional en Moratalaz perquè cap portava el seu document nacional d'identitat.

Durant la seua intervenció, el ministre de l'Interior ha recordat que la Seguretat Nacional va quedar configurada com una política d'Estat que, baix la direcció del president del Govern, implica a totes les administracions i necessita de la participació ciutadana i de la col·laboració pública i privada. En definitiva, "garantir la seguretat és una responsabilitat del Govern, però és també una tasca de tots", ha subratllat.

Zoido ha assenyalat que el Govern és conscient de l'amenaça i que, per este motiu, s'ha dotat"d'òrgans i estructures per a ser més eficaces en la voluntat de fer-los front". "Trobades com els quals facilita HOMSEC permeten una oportunitat real de crear una xarxa de contactes per a desenvolupar oportunitats de negoci entre empreses i institucions, entre el públic i el privat", ha comentat.

"Ací es constata", ha continuat el ministre, "que l'enginy de la indústria de seguretat i defensa és capaç de dissenyar els recursos tecnològics que necessiten les nostres Forces Armades i les nostres Forces i Cossos de Seguretat per a ser més eficaces davant els reptes que afronta la nostra Seguretat Nacional".

Després de l'acte d'inauguració, Zoido ha recorregut les instal·lacions del Saló i ha visitat, entre uns altres, els estand de les direccions generals del Departament implicades en àrees relacionades amb les tecnologies per a la seguretat i la defensa: la Direcció general de Protecció Civil i Emergències, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.

Zoido ha estat acompanyat pel president del Grup Atenea, José Luis Cortina; el president del Comité Organitzador d'HOMSEC 2017, tinent general Carlos Gómez Arruche i el director general de Protecció Civil i Emergències, Juan Díaz Cruz, entre altres autoritats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento