Comunitat Valenciana

El PSPV de València demana l'inici "immediat" del juí i no caure en les "argúcies legals" dels advocats

  • El secretari general del PSPV de la província de València, José Luis Ábalos, ha demanat a l'Audiència Provincial "que es complisquen els terminis, que no torne a caure en les argúcies legals dels lletrats per a perllongar al límit els terminis i inicie de forma immediata el juí de la peça principal del cas Emarsa".

En un comunicat, Ábalos ha assegurat que urgix engegar el procés que ha de dirimir les responsabilitats penals i polítiques per les presumptes irregularitats en la gestió de la depuradora de Pinedo perquè és "un dels casos més ruboritzants de corrupció del PP valencià i els juís són la ferramenta que tenim els ciutadans per a aclarir la veritat".

Al seu parer, la lògica de l'ajornament argumentada pels lletrats per la seua impossibilitat per a estudiar la causa "no eximix de la sensació d'indefensió que la ciutadania té cada vegada que estos casos s'allarguen en el temps". "Portem set anys pendents del juí, unes vegades per acords de les parts, altres per fuga d'algun dels acusats i ara perquè els advocats no han comptat amb temps suficient per al seu estudi, quan s'aconseguix engegar apareix algun impediment que torna a demorar la causa i estem davant el segon ajornament de la vista".

Per açò, des del PSPV de la província de València exigixen "celeritat en els procediments" perquè es tracta de persones que estan acusades de malversació, suborn, blanqueig, prevaricació i falsedat, delictes "molt greus" que mentre no se celebre el juí no podrà conéixer-se "en quina mesura estan implicats els exdirectius Emarsa, Emshi (Entitat Metropolitana de Servicis Hidràulics), d'Epsar (Entitat Pública de Sanejaments Residuals), així com diversos empresaris".

"No estem parlant de minúcies, les acusacions són per desviament de més de 25 milions d'euros de diners públics i el presumpte finançament il·legal del PP valencià que subjau després de l'entramat. Este mateix cap de setmana hem conegut les confessions d'algun dels implicats en les quals admetia el cobrament de 400.000 euros a través de l'extraviament dissenyat i ara, quan després de 7 anys confiàvem en l'arrancada definitiva del juí, ens trobem amb una altra paralització del procés", ha agregat.

A més, "fa anys ja ens vam oposar al pacte que el PP va firmar amb la Fiscalia perquè estàvem segurs que a més dels beneficis per als acusats, la pretensió era allargar terminis i demorar la tasca judicial".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento