Comunitat Valenciana

L'Hospital de Manises tanca 2016 amb una demora mitjana de 40 dies, un 54% inferior a la resta

  • Entre les especialitats amb menys esperes, van destacar cirurgia pediàtrica amb 10 dies de demora mitjana i cirurgia cardíaca amb 13.
  • El temps d'espera en consultes a l'especialista va ser un 60% inferior a la mitjana dels hospitals, amb una demora de 18 dies.
  • L'Hospital de Manises va incorporar en 2016 un navegador d'última generació pioner a Espanya per a operar pròtesi de genoll amb major precisió.
Imagen de archivo del hospital de Manises, Valencia.
Imagen de archivo del hospital de Manises, Valencia.
EP
Imagen de archivo del hospital de Manises, Valencia.

L'Hospital de Manises ha tancat l'exercici 2016 amb 19.210 intervencions quirúrgiques i una demora mitjana per a ser intervingut quirúrgicament de 40 dies, enfront dels 88 de la mitjana dels hospitals valencians al desembre de 2016, la qual cosa suposa un temps d'espera un 54% inferior al conjunt de centre públics de la Comunitat segons les dades del Servici d'Anàlisi de Sistemes d'Informació Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

En un comunicat, la Generalitat ha indicat que entre les especialitats amb menys esperes, van destacar cirurgia pediàtrica amb 10 dies de demora mitjana i cirurgia cardíaca amb 13. Pel que fa a les intervencions més demandes es troben les de cataractes amb 2.562 operacions que van tindre una espera mitjana de 33 dies per a ser intervingudes.

També van ser destacables pel seu volum les artroscòpies realitzades en traumatologia, especialment de genoll, amb una espera mitjana de dos mesos aproximadament. L'agilitat per a intervencions afecta fins i tot especialitats d'alta complexitat com a Cirurgia de Raquis, que van comptar amb una demora mitjana de 49 dies, o la cirurgia bariàtrica per a l'obesitat, que malgrat l'alt volum d'operacions, que s'ha situat en 184, va mantindre de mitjana l'espera més baixa de la Comunitat, amb dos mesos i mig des que el pacient és inclòs en llista d'espera.

"En 2016 hem incorporat tecnologia punta i noves tècniques per a mantindre no solament un bon temps de resposta, sinó els millors resultats", ha explicat el gerent de l'hospital, Vicente Gil Suay. Així, per exemple, l'Hospital de Manises va incorporar en 2016 un navegador d'última generació pioner a Espanya per a operar pròtesi de genoll amb major precisió.

Urgències

Pel que fa als temps d'espera en consultes a l'especialista, este va ser un 60% inferior a la mitjana dels hospitals valencians, amb una demora de 18 dies a Manises enfront dels 48 dies de mitjana del conjunt de centres públics. En el cas de les especialitats, durant enguany es van registrar 383.244 consultes.

Així mateix, el temps d'espera en Urgències d'adults va ser ajustat, amb 9,23 minuts fins a la primera atenció sanitària -triatge- per als pacients lleus o molt lleus, ja que els greus són atesos de manera immediata sense esperes. En Urgències Pediàtriques, el temps d'espera per a triatge va ser de 8,51 minuts, la qual cosa suposa que el 95,5% de les atencions es van realitzar dins dels temps que marca la conselleria.

Concretament, el nombre d'urgències ateses va aconseguir les 107.997, un 6,5% més que en l'exercici anterior, amb una mitjana de 295 atencions per dia.

2,5 milions d'inversió

D'altra banda, en 2016 l'Hospital de Manises va invertir més de 2,5 milions d'euros a adquirir tecnologia i millorar les instal·lacions del departament de salut. Així, destaca l'adquisició d'un navegador d'última generació per a intervencions de Traumatologia.

En matèria d'infraestructures, s'ha instal·lat banyeretes en totes les habitacions de maternitat perquè els pares puguen banyar als seus bebés durant la seua estada o en l'adequació de la sala de descans per a pares de nadons prematurs i en la de lactància. També s'ha invertit en la millora de diversos centres d'atenció primària en els quals s'ha atés més de dos milions de consultes.

Així mateix, es van realitzar en 2016 un total de 1.551 parts, dels quals prop del 80% van optar per anestèsia epidural i a un 16% van tindre una cesària. El centre va posar em marxa en 2016 nous servicis en esta àrea com l'ampliació de la cesària humanitzada en urgències o les classes de ioga com a teràpia de preparació al part. Es completa així l'oferta en part natural del centre que també compta amb una Casa de Parts per a donar a llum de forma natural amb mètodes analgèsics alternatius com la dilatació en l'aigua.

Promoció de la salut

A més, el centre sanitari ha posat en marxa la iniciativa 'Setmanes de la Salut' en les localitats de Torís, Bunyol, Xest, Manises i Riba-roja del Túria i ha promogut entre els escolars la prevenció del sedentarisme i l'obesitat amb el concurs el 'Col·le més saludable'. A més, s'ha creat una Comissió de Violència de Gènere per a sensibilitzar i formar els professionals en la identificació dels signes d'alarma davant estos casos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento