Ajornen la limitació de 80 km/h pel caos de Rodalies

El Prat no serà l’estació provisional de l’AVE. Els accessos viaris es tornen a col·lapsar. Els veïns es manifesten per reclamar solucions i la ministra no dimiteix.
700 veïns es van manifestar ahir per la crisi de Rodalies (Hugo Fernández).
700 veïns es van manifestar ahir per la crisi de Rodalies (Hugo Fernández).
700 veïns es van manifestar ahir per la crisi de Rodalies (Hugo Fernández).
El caos de Rodalies ha obligat a ajornar la limitació de 80 quilòmetres per hora a les carreteres de l’àrea de Barcelona.  Estava previst que s’apliqués des de l’1 de novembre, en període de sensibilització als conductors, amb els senyals a la carretera, però sense multes. I que a partir de l’1 de gener del 2008 se sancionés ja els infractors.Ara només canvia el període de conscienciació, que quedarà retallat, i es manté el calendari per multar a partir de l’any que ve. Els problemes ferroviaris, amb els consegüents embussos originats a les vies d’entrada a Barcelona pel Baix Llobregat, han aconsellat retardar la mesura. La data d’implantació dels 80 km/h és, ara, la mateixa que la del restabliment del servei de Rodalies, és a dir, encara no hi ha una data.

Sense calendari

Ahir van tornar a entrar en funcionament els dos carrils d’accés a Barcelona per la C-31 i es va repetir la situació de col·lapse amb 6 km de retenció. L’alcalde de L’Hospitalet, Celestino Corbacho, calcula que en dos dies es coneixerà el temps d’afectació a Rodalies.

Ara, les obres van més dirigides a pal·liar desperfectes, segellant parets i formigonant forats, que prosseguir amb l’extracció de terres per avançar amb túnels. L’estació del Prat no serà la parada provisional de l’AVE, fins que no pugui arribar a Sants. Finalment, Foment ha cedit davant l’oposició dels alcaldes metropolitans.

El Govern va descartar ahir aquest opció per prioritzar la represa del servei a Rodalies.  Adif ha reforçat els treballs d’estanquitat, impermeabilització i d’obres subterrànies a Bellvitge per arranjar els esvorancs.

Però els grans afectats, els usuaris, van manifestar-se a la plaça Sant Jaume per denunciar que estan «al límit». Eren 900 veïns de Barcelona, L’Hospitalet i El Prat i entitats com la Plataforma AVE Pel Litoral. La diversitat d’associacions concentrades va fer que hi hagués alguna picabaralla entre alguns d’ells. Van demanar un gabinet de crisi i la dimissió de la ministra de Foment, que va assegurar que no marxa. «Ja no té ni morbo. No dimitiré», va afirmar Magdalena Álvarez, qui va assegurar que només Zapatero pot destituir-la L’expresident Jordi Pujol va acusar a polítics i mitjans de comunicació espanyols d’estendre l’odi a Catalunya per acusar la Generalitat del caos de Rodalies.

Interrupció de la L2 del metro

La línia lila del metro estarà tallada entre La Pau i Artigues/Sant Adrià durant els ponts de Tots Sants (1 al 4 de novembre) i la Immaculada (6 al 9 de desembre) per obres de manteniment d’infraestructures i vies. La resta de la L2, entre Paral·lel i La Pau, d’una banda, i entre Artigues/Sant Adrià i Pep Ventura de l’altra, funcionarà amb normalitat. El servei es restablirà a tota la línia dilluns, 5 de novembre, a les 5 del matí. Les obres no es poden compatibilitzar amb la circulació i són la continuació de les que ja es van fer a l’alçada de la parada de Sant Roc. Per aquest motiu, les autoritats s’han vistes obligades a tallar parcialment el servei de la L2. Durant els dies en què el metro estigui afectat, es connectarà per un servei de bus amb el mateix horari del metro, inclòs el dissabte a la nit.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento