Comunitat Valenciana

Bonig (PP): "El decret de plurilingüisme és un xantatge inacceptable de Puig, Oltra i Marzà a les famílies"

  • La presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPCV), Isabel Bonig, ha assegurat que el decret del Consell que establix el model lingüístic educatiu valencià "és un xantatge inacceptable" del president de la Generalitat, Ximo Puig, la vicepresidenta, Mónica Oltra, i el conseller d'Educació, Vicent Marzà, a les famílies de la Comunitat.

"El que planteja el Consell és que si vols que el teu fill tinga més hores d'anglés i de més qualitat i que els col·legis i instituts puguen certificar eixe nivell d'anglés, has d'agafar la línia en valencià. Si agafes la línia en castellà els teus fills tindran menys hores d'anglés, menor nivell i no tindran certificació oficial", ha lamentat.

Isabel Bonig s'ha pronunciat en estos termes després de la reunió que ha mantingut, al costat del president del PP de la província d'Alacant, José Císcar, amb representants de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes d'Oriola, davant els qui ha reivindicat "la necessitat de l'ensenyament del castellà, el valencià i l'anglés en igualtat de condicions".

"Defenem la llibertat dels pares i mares a triar el model educatiu i la llengua en la qual volen que estudien els seus fills, i arribarem als Tribunals si és necessari per a evitar que es lesione un dret que entenem que és fonamental", ha subratllat.

Bonig ha criticat el "sectarisme de l'actual Consell i els atacs constants cap a els qui no compartixen els postulats ideològics de Compromís. S'han llevat la careta, no enganyen ningú, estan fent el que sabíem que anaven a fer, però és molt trista que compten amb la complicitat del president de la Generalitat, un convidat de pedra en un govern dominat per Mónica Oltra i radicals com el conseller Marzà".

"Compromís simplement està aplicant el full de ruta del separatisme català amb passos ferms com el decret de xantatge lingüístic en l'educació, la imposició del requisit lingüístic en la Llei de Funció Pública Valenciana o el control polític de la nova radiotelevisió valenciana".

La presidenta dels populars valencians ha destacat que, davant "la provocació i la divisió que estan produint en el si de la societat valenciana, el PPCV aposta per fer més Comunitat i reforçar el sentiment de pertinença i de valencianía dels cinc milions de ciutadans de la Comunitat sense exclusions". "I defendre l'ús i el coneixement de les dues llengües cooficials des de la llibertat, sense imposicions ni sectarismes", ha asseverat.

Ha agregat que les tres províncies que conformen la Comunitat "tenen la seua pròpia idiosincràsia, la seua pròpia cultura, la seua pròpia història i la seua pròpia identitat". "Però, al mateix temps, -ha continuat- hem de també entendre que junts som més forts, més potents i podem aconseguir més objectius i més metes. "Els problemes propis d'Alacant, de València i de Castelló el són també de tots i cadascun de nosaltres i eixe compromís és el primer pas per a seguir avançant i creixent com a societat".

"ALLÒ QUE ENS UNIX"

"Defenem els nostres valors com a valencians que som i tot allò que ens unix com és la defensa dels nostres sectors productius, la defensa de l'arribada de l'aigua a la nostra terra, la defensa d'un finançament adequat i la lluita per les infraestructures que la Comunitat Valenciana necessita per a seguir desenvolupant-se com, per exemple, el Corredor Mediterrani", ha afegit.

"No formem, ni formarem mai, part dels imaginaris Països Catalans. La nostra història, la nostra llengua i el nostre sentit de pertinença a esta terra ens avalen com a territori diferenciador, únic i amb identitat pròpia dins del gran projecte comú que és Espanya", ha rematat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento