Comunitat Valenciana

Oltra creu que 'À.' pot "donar joc" i defèn que és una expressió "molt valenciana": "Ens anirem acostumant"

  • La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha considerat este divendres que el nom de la nova radiotelevisió valenciana -'À.' (À punt')- pot "donar joc" i ha defès que, a més, es tracta d'una expressió "molt valenciana i usada" a la Comunitat Valenciana. "Ens acabarem acostumant", ha puntualitzat.
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell
EUROPA PRESS
Oltra en la roda de premsa posterior al ple del Consell

Oltra s'ha pronunciat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell, en ser preguntada sobre el nom escollit pel Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) per a la nova radiotelevisió valenciana.

Sobre este tema, ha indicat que es tracta d'una expressió "molt valenciana i usada" que "pot donar joc" i ha considerat que al final els valencians "ens anirem acostumant com tot". "A mi m'haguera agradat que no s'hi haguera tancat Canal 9 i que seguira el nom perquè ja ens havíem acostumat tots. No recorde què va ser el que vaig pensar la primera vegada que vaig escoltar Canal 9, però era graciós pel joc i la polisèmia de la paraula nou en valencià", ha manifestat.

En qualsevol cas, ha manifestat que en valencià moltes vegades s'utilitza l'expressió d''està apuntet' -està apuntito- i, en este sentit, ha bromejat que potser 'A puntet' podria ser el nom del segon canal.

"Ens hem d'acostumar", ha dit Oltra, qui ha insistit que 'a punt' és "una expressió molt valenciana i usada". "Veurem com reaccionen els valencians que són els que en definitiva han de tindre la paraula, però jo crec que que pot donar joc", ha apuntat.

No obstant açò, la també portaveu del govern valencià ha remarcat que es tracta d'una decisió que va ser adoptada per "unanimitat" pel CVMC. "Jo m'assabente per la presa com la resta del Consell. Nosaltres des del principi vam dir que hi havia autonomia del CVMC i vaja si ho estem complint que ens hem assabentat tots del nom per la premsa", ha afirmat Oltra.

"Els que sabien de publicitat en el Consell Rector van considerar que era bon nom i van fer una elecció a cegues i es va triar per unanimitat. Ara, qui som nosaltres per a dir-li al CVMC que no és una bona elecció?", s'ha preguntat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento