Comunitat Valenciana

Bombes Gens desvetla les primeres imatges virtuals del nou centre social i cultural

  • La Fundació Per Amor a L'Art, impulsora del projecte del nou Bombes Gens, que desenvoluparà una triple activitat artística, social i investigadora, ha fet públiques les primeres imatges virtuals de l'ampliació del projecte, que desvetlen alguns dels detalls d'este procés de recuperació "únic a València".
Imatge General Bombes Gens
Imatge General Bombes Gens
BOMBAS GENS/PER AMOR A L'ART
Imatge General Bombes Gens

Així, des de la fundació expliquen que l'antiga fàbrica Bombes Gens, de valor històric i social, és un dels escassos exemples d'arquitectura industrial de la dècada de 1930 que roman en peus. La seua arquitectura i l'estil art-déco de les seues façanes, fan d'este espai un enclavament únic i especial per a albergar nous usos que responguen les necessitats de l'actualitat.

Després de la rehabilitació de les naus, executada per Eduardo de Miguel, Ramón Esteve assumix la reinvenció i ampliació del projecte, amb l'assessorament d'Annabelle Selldorf, experta a transformar edificis emblemàtics en espais museístics.

"L'objectiu ha sigut sempre el d'aconseguir unificar el criteri d'intervenció en tot el conjunt, siguen edificis originals o de nova construcció; i al mateix temps dotar a cadascun d'ells de la singularitat que cada ús específic necessita", assenyala Ramón Esteve a través d'un comunicat.

Com a nucli central, s'habilita el centre d'art ocupant les quatre naus originals i gran part del cos de façana. Amb una relació més lateral trobem els volums de restaurant i centre de dia per a xiquets en risc d'exclusió social, a més de les oficines que ocupen l'antiga vila.

Altres espais independents com el jaciment del celler del segle XV en el pati posterior o el refugi antiaeri de la Guerra Civil, estan articulats amb patis o zones verdes que ens permeten gaudir adequadament de l'escala del conjunt i descobrir cadascun dels seus racons.

ATMOSFERA INDUSTRIAL

Amb la intenció d'evocar l'atmosfera industrial del complex original, la rajola ceràmica i l'acer galvanitzat prevalen sobre la resta de materials. En altres punts més discrets s'ha reinterpretat la ceràmica original del celler i l'alqueria, que -combinada amb la fusta- dota de major noblesa als espais. En els interiors s'emulen de nou les cobertes lleugeres de fusta.

La impulsora d'esta iniciativa és la Fundació Per Amor a l'Art. Una entitat dedicada a l'art (busca desenvolupar la sensibilitat artística en la societat posant la col·lecció "Per Amor a l'Art" al seu abast), la investigació (estudia i divulga aspectes relacionats amb la malaltia de Wilson i altres malalties rares) i l'ajuda social (atén als més necessitats, principalment xiquets en situació de vulnerabilitat). Es preveu que, després d'obtindre les autoritzacions pertinents, la Fundació establisca la seua seu en Bombes Gens en la primavera del 2017 i desenvolupe allí la seua triple activitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento