Comunitat Valenciana

Intersindical denúncia "manca de plantilla generalitzada" i la realització de 16.000 hores extra en FGV

  • El Sindicat Ferroviari - Intersindical Valenciana ha assenyalat que entre els motius pels quals s'ha convocat una vaga en Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) entre el 15 i el 19 de març es troba la "manca de plantilla generalitzada en diversos servicis implicats en la seguretat del trànsit i instal·lacions ferroviàries" i ha afegit que este problema ha provocat en el col·lectiu de maquinistes la realització d'aproximadament 16.000 hores extra "reduint el descans del personal".
Imagen de una estación de Metrovalencia
Imagen de una estación de Metrovalencia
FGV
Imagen de una estación de Metrovalencia

En un comunicat, el sindicat també ha detallat que l'aturada es deu a la "falta de negociació col·lectiva", l'"incompliment" d'acords en matèria de plantilla i també de diversos punts del XII Conveni i la "falta de transparència" a l'hora de facilitar dades de salaris, primeres i altra documentació sol·licitada.

"Arran de l'ERO dut a terme per l'anterior direcció en 2012 firmat per UGT, CCOO i SCF, amb l'acomiadament col·lectiu de 274 agents, la majoria dels col·lectius base de l'empresa -maquinistes, tallers, atenció al client, administratiu/as, instal·lacions fixes, etc.-, existixen problemes latents en tots estos col·lectius", ha afirmat el sindicat.

Estos problemes, ha afegit l'organització sindical, "es reflectixen en modificacions de gràfics, vacacions o descansos". "Som conscients dels problemes econòmics, però els trens i tramvies han d'eixir tots els dies i cal realitzar el mateix manteniment, les instal·lacions tenen més temps i requerixen de més manteniment, afegit que des de Conselleria se sol·licita més freqüència de pas dels trens -més trens en circulació-, i l'obertura de més línies", han agregat.

"SITUACIÓ INSOSTENIBLE"

Per tot açò, Intersindical ha qualificat la situació com a "insostenible" amb la "actual escassetat de personal" que "fa impossible donar un bon servici al ciutadà". "A més per edat, en poc temps es jubilara molt personal. Tot açò fa necessària la contractació sí o sí de personal, que vaja formant-se i agafant l'experiència necessària que impliquen este servici", han apuntat.

Amb l'entrada de la nova direcció, han continuat, "pensem que algunes d'estes situacions millorarien, açò s'ha quedat en bones paraules, seguixen sense contractar al·legant la llei de pressupostos i que la Conselleria no accepta contractacions, però recentment han contractat dos alts càrrecs polítics nivell 18 a dit"

En este sentit, Intersindical ha subratllat que "augmenten els alts càrrecs en FGV de manera alarmant passant de 21 amb l'anterior direcció a 46 treballadors de nivells 14 a 18, tots ells nomenats només i únicament amb el criteri de confiança de l'actual Gerència, entre altres coses, hem passat de dos a sis Direccions".

"Entenem que una possible solució del conflicte passa per la reunió amb el conseller d'Hisenda o el president de la Generalitat", han manifestat.

D'altra banda, el sindicat ha detallat el calendari de les vagues. El 15 de març l'aturada es produirà de 22.00 hores a 00.00; el 16 de 00.00 a 01.00 i de 22.00 a 00.00; el 17 de 00.00 a 01.00, de 12.30

a 15.00 i de 23.00 a 00.00.

El 18 de març la vaga afectarà als trens de 00.00 a 02.00 hores, de 12.30 a 15.00 i de 23.00 a 00.00, mentre que el 19 serà de 00.00 hores a 03.00 i de 12.30 a 15.00.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento