Comunitat Valenciana

Podem mostrarà el seu "descontentament" amb el Consell en Corts i critica el "regateig" per a col·locar càrrecs

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

El síndic de Podem, Antonio Montiel, ha assegurat este dijous després de la polèmica generada entorn de l'elecció de membres del Consell Jurídic Consultiu (CJC) que farà arribar el seu "descontentament" als partits que sustenten al Consell, PSPV i Compromís, per la via parlamentària i "de moment" no pensa demanar una reunió de seguiment de l'Acord del Botànic, al mateix temps que ha criticat el "regateig" dels "vells partits" per a col·locar càrrecs en els diferents òrgans.

En declaracions als mitjans, Montiel ha indicat que la seua formació analitzarà l'impacte de l'ocorregut i ha subratllat que "obraran en conseqüència". "Hi ha una lògica de govern i una altra parlamentària, si la de govern és protegir-se, imposar el seu criteri, mirar primer per la seua coherència interna respectem eixa lògica i actuem en conseqüència", ha precisat.

Preguntat sobre si considera que, davant les seues discrepàncies amb PSPV i Compromís i la falta de sintonia amb PP i Ciutadans, Podem s'ha quedat "en terra de ningú", Montiel ha subratllat que no ha entrat en política per a "formar blocs" i ha admès que li ha costat "entendre que el principal per a alguns partits en el conflicte polític són els noms i els càrrecs".

"Pensava que anàvem a fer més política, més canvis, i pareix que on de veres s'expressen amb més comoditat els vells partits és a l'hora del regateig

per a col·locar càrrecs; en el regateig curt, en general els partits entenen bé eixes coses", ha apuntat.

També s'ha preguntat què va a passar amb la renovació de la resta d'òrgans estatutaris i si va a prevaldre "la política cutre, rància, de regatejar", punt en el qual ha reconegut: "Quan vaig plantejar la reforma de la Sindicatura de Comptes algú em va dir que per què cal reformar açò" per a preguntar-li després si és que volien la presidència. "Jo creia q no havia sentit bé, però veig que per a alguns partits això seguix sent el més fàcil", ha asseverat.

Ha incidit que el "parany" amb el CJC va començar quan el Consell "va nomenar de manera unilateral renovar els representants del govern perquè si passava qualsevol cosa com una reforma legislativa no tinguera tornada arrere".

Montiel ha recalcat que "els pactes estan per a ser complits" i "no es pot un estar embolicant en la bandera de l'Acord del Botànic i després dir 'jo sóc el Govern, si vols alguna cosa veuen a negociar amb mi cadascun dels punts que jo vaig firmar'".

El portaveu socialista, Manolo Mata, ha negat que en cap moment oferira la presidència de la Sindicatura de Comptes a Montiel: "Mai en la vida, no li puc oferir coses a Montiel que no li puc donar".

A més, ha posat com a exemple del poc importants que són els càrrecs en el seu partit que no van proposar cap candidat al CJC, al mateix temps que ha subratllat que l'Acord del Botànic "no parla del CJC ni de noms ni càrrecs".

"Montiel posa molt bona voluntat en el que fa", ha dit el portaveu socialista, que ha remarcat que el Botànic "prioritza la igualtat, punt". Respecte a l'anunci de Podem que seran més vigilants, ha indicat que estan "tots" vigilant-se i ha remarcat que Podem i PSPV no són el mateix partit i les decisions es consensuan. "Podem va triar col·laborar amb el govern, anem avançant partit a partit", ha apuntat.

Des de Compromís, Fran Ferri ha explicat que hui mateix han presentat la proposició de llei per a garantir la paritat en els òrgans estatutaris -que no va ser firmada per PP i Cs- juntament amb Podem i PSPV.

Ha incidit que en l'AVL hi ha 17 hòmens i tres dones, en el CES 14 hòmens i 3 dones i en el CVC 16 hòmens i 5 dones i ha indicat que atés que necessita el suport de tres cinquens de la cambra intentaran convéncer els grups que no han volgut firmar. Si s'oposen mostraran, al seu entendre, que "no estan d'acord en què les dones tenen suficients mèrits per a estar ací".

Sobre la relació amb Podem, Ferri ha indicat: "Sempre estem pel treball en positiu, amb Podem mantenim molt bona relació parlamentària".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento