Comunitat Valenciana

PSPV, Compromís i Podem recolzen la independència de la CVMC en triar el nom de la nova radiotelevisió

  • VALÈNCIA, 9 (EUROPA PRESS)

Els grups PSPV, Compromís i Podem han mostrat este dijous el seu respecte a la independència del Consell Rector de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació (CVMC) per a triar el nom de la nova radiotelevisió -'À.' (À punt')- tant en el concurs triat com a fórmula com en l'elecció final, per unanimitat dels seus membres, i han advertit de la necessitat de respectar eixa autonomia per a no tindre una televisió "polititzada".

El portaveu del PSPV, Manolo Mata, no ha volgut opinar sobre el nom triat a través d'un concurs públic i ha assenyalat que entén que a partir de l'elecció de la marca s'iniciarà un procés de test abans d'escometre tota la inversió necessària per a implantar-la i veure "com s'adapta i si és reeixida" o no.

Es tracta d'una decisió, ha incidit el socialista, del Consell Rector, en la qual els grups no poden "entremetre's" i, en relació a la intenció del PP de demanar-li que reconsidere esta decisió, ha asseverat que els grups no són "ningú" per a obligar a res eixe òrgan i no poden reconduir res.

Com a ciutadà, ha agregat, confia que quan la corporació faça els test que solen fer-se en estos temes relacionats amb el 'branding' trie la denominació que "més passió" i també "menys memes" genere, ha bromejat.

El portaveu de Compromís, Fran Ferri, ha insistit que l'elecció del nom es basa en criteris tècnics i tampoc ha volgut entrar en si li agrada o no l'opció triada, atés que la CVMC i el seu Consell Rector són independents.

A més, ha ironitzat en assegurar que li preocupa que a partir d'ara quan la seua mare li diga que la paella està a punt (en valencià) li haurà de dir "no digues a punt perquè igual diuen que eres catalanista". "Estem arribant a açò, jo ja no sé què fer, em done a la beguda?", ha bromejat.

Ha qüestionat, d'esta manera, que el PP vincule 'À punt' amb el lema de l'independentisme republicà català i s'ha preguntat si l'exalcaldessa de València, Rita Barberá, volia "apoderar-se del lema" també quan va aprovar la creació d'una agència de col·locació municipal que es deia així.

DEIXAR TREBALLAR A UN ÒRGAN INDEPENDENT

"Arribem a uns extrems de debat en estes Corts que no sé, deixen treballar un òrgan independent", ha prosseguit el portaveu de Compromís, que ha advertit que "el tema de les telefonades i pressió política a les televisions s'ha d'acabar" i cal deixar la corporació treballar "de manera independent".

Des de Podem el seu portaveu, Antonio Montiel, tampoc ha manifestat la seua opinió sobre el nom triat i ha recordat que es va convocar un concurs públic i si el diputat del PP Jorge Bellver "tenia una idea millor havia d'haver-se presentat, és molt creatiu".

Al seu juí, o els grups es creuen "des del principi" la independència de la nova corporació o s'estaran equivocant, igual que si pensen que "poden alçar el telèfon i dir-li al seu representant en el Consell Rector el que ha de fer".

Per a Montiel, el fet que es plantege limitar la capacitat de decisió d'eixe òrgan està "marcant el camí que volen d'una televisió polititzada", per la qual cosa ha tornat a demanar respecte a la decisió presa, perquè de la nova radiotelevisió han de parlar "els professionals" i no ha de despenjar-se el telèfon per a "marcar-li el dia a dia de treball al Consell Rector, a la directora o als futurs professionals".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento