Comunitat Valenciana

La Policia creu que l'arrestat Paco Sanz va poder simular la seua malaltia per a recaptar fons

  • La Policia Nacional considera que l'arrestat Paco Sanz va poder simular la seua malaltia de la síndrome de Cowden per a recaptar fons, segons ha informat este dijous el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Moragues.
Paco Sanz en una imatge d'arxiu
Paco Sanz en una imatge d'arxiu
EUROPA PRESS
Paco Sanz en una imatge d'arxiu

Moragues ha facilitat estes dades en ser preguntat per la detenció este dimecres del valencià Paco Sanz, qui va estar recaptant diners per a curar-se d'una malaltia que, segons assegurava, li provocava 2.000 tumors.

El delegat del Govern ha recordat que es tracta d'una operació que porta els servicis centrals de Madrid i ha assenyalat que la Policia considera que el detingut va poder simular la seua malaltia per a recaptar fons.

Açò seria, ha agregat, un "comportament fraudulent" i per este motiu se li va arrestar ahir. "Que siga delicte o no correspondrà a l'autoritat judicial", ha asseverat.

Al costat de Sanz, els agents de Policia van detindre també els seus pares i els atribuïxen delictes de blanqueig de capitals, estafa i apropiació indeguda.

En les xarxes socials, Paco Sanz sol·licitava ajuda per a rebre tractament perquè assegurava portar anys patint la síndrome de Cowden. "Esta malaltia m'ha generat prop de dos mil tumors. No obstant açò, intente fer el meu dia a dia el més normal possible. He esgotat els meus recursos i els de la meua família per a pagar el tractament. Les autoritats m'ignoren", proclamava en el seu compte de Facebook.

També assegurava estar fent "tot el possible per salvar la meua vida i l'única opció experimental està a EUA. Gràcies a persones com tu, vaig a poder seguir amb el tractament, potser curar-me o fins i tot pot ser que es trobe una cura que puga ajudar altres", afegia.

I demanava ajuda a través de missatges a un número de telèfon i de www.ayudapcasosanz.com. Així mateix, l'Associació Paco Sanz per a la Investigació de la Síndrome de Cowden Espanya oferia a col·legis, col·lectius d'empreses, hospitals o grups xarres sobre superació.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento