Comunitat Valenciana

Les eleccions a rector de la UPV se celebraran el pròxim 10 de maig

  • La Universitat Politècnica de València (UPV) ha aprovat en Consell de Govern el calendari d'eleccions a rector 2017, que se celebraran el dimecres 10 de maig en primera volta. En cas que fóra necessària segona volta, tindria lloc una setmana després, el 17 de maig.

La maquinària electoral, que s'ha engegat este dimecres amb la convocatòria, continuarà amb la publicació el 13 de març del cens provisional, format per una mica més de 35.000 persones. Es podran fer reclamacions fins al 24 de març i quatre dies més tard es coneixerà el cens definitiu.

El 27 d'abril es produirà la proclamació final de candidatures. La campanya electoral tindrà lloc del 28 d'abril al 9 de maig i fins al 5 de maig es podrà votar per correu de forma anticipada. El 10 de maig la comunitat universitària votarà presencialment i eixe mateix dia es donaran a conéixer els resultats provisionals.

El rector de la UPV és la màxima autoritat acadèmica de la institució i es tria cada quatre anys entre els funcionaris del cos de catedràtics d'universitat en actiu, mitjançant sufragi universal, directe i ponderat.

GRAU EN CIÈNCIA DE DADES

A més, el Consell de Govern ha donat llum verda a la memòria de verificació del Grau en Ciència de Dades, un títol que va començar la seua tramitació en 2016 i que està previst per al curs 2018-2019. L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Informàtica de la UPV oferirà 75 places de nou ingrés.

La UPV ha encarregat un informe de prospectiva a l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE) que destaca el gran interés potencial que desperta la titulació i la capacitat suficient de professorat per a impartir-la. Els resultats d'este estudi "són altament satisfactoris", en paraules de Miguel Ángel Fernández, vicerector d'Estudis, Qualitat i Acreditació.

Segons l'IVIE, en l'actualitat existix una forta demanda de perfils relacionats amb l'anàlisi de dades, així com un important dèficit d'este tipus de professionals. Per tot açò, i malgrat el moment d'incertesa econòmica, es plantegen al principi unes magnífiques perspectives laborals per als egressats d'este títol, que vé així a complementar l'oferta d'estudis de la UPV en la branca de Tecnologies per a la Informació i les Comunicacions.

Un altre dels assumptes abordats en esta sessió està relacionat amb l'actualització del Sistema Intern de Qualitat dels estudis de la UPV, un model engegat en 2008 que ara es revisa a la llum dels nous estàndards europeus de 2015 i que s'inspira en l'adquisició de competències per part dels estudiants.

RAMÓN MARTÍNEZ MAÑEZ, CANDIDAT ALS JAUME I

Finalment, la sessió ha conclòs amb l'aprovació de la candidatura al Premi Jaume I a les Noves Tecnologies de Ramón Martínez Máñez, director de l'Institut Interuniversitari d'Investigació de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic.

"Martínez Máñez és un dels grans investigadors de la nostra universitat", ha explicat José I. Capilla, vicerector d'Investigació, Innovació i Transferència. "Té un currículum impressionant, tant a nivell científic com de resultats de transferència (és autor de 18 patents, entre altres coses). Per açò pensem que és un magnífic candidat per a ser recolzat per la nostra universitat de cara a la pròxima convocatòria dels Jaume I".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento