Comunitat Valenciana

València es transformarà en plató de cinema amb el nou format del concurs de curts 360° VLCNEGRA

  • Enguany presenten una proposta "molt més completa i innovadora, que busca crear formats que permeten major participació i interacció del públic".
  • Els concursants hauran de guionitzar, rodar i editar una història en 36 hores, sent obligatori incloure en la trama un objecte que es revelarà en l'acte d'inauguració.
  • Els premis consisteixen en un viatge per a dues persones al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià en cada categoria.
Flyer 360VLCNEGRA VAL
Flyer 360VLCNEGRA VAL
360VLCNEGRA
Flyer 360VLCNEGRA VAL

El festival VLC NEGRA ha convocat la quarta edició del seu certamen de curtmetratges, que presenta un nou format que convertirà els pròxims dies 1 i 2 d'abril a la ciutat de València en un plató de cinema. Així, els concursants hauran de guionitzar, rodar i editar una història completa en 36 hores.

Amb motiu de la seua pròxima edició, el festival dedicat al gènere negre renova el seu concurs de curtmetratges baix el lema 360°VLCNEGRA (que substitueix l'anterior, 60EnNegre, que buscava obres d'un minut de durada). Per a açò, en col·laboració amb l'associació Tercera Planta, especialitzada en projectes audiovisuals, aposta per una proposta "molt més completa i innovadora, que busca crear formats que permeten major participació i interacció del públic", expliquen els impulsors de l'activitat a través d'un comunicat.

La inscripció, per equips, ja està oberta i podrà formalitzar-se fins al 28 de març en el lloc web de València Negra. Els participants hauran d'enfrontar-se a un "gran repte", com és el d'usar la ciutat de València com a plató, en el curs de tan sol 36 hores, per a guionitzar, rodar i produir un curtmetratge de gènere negre d'un màxim de 4 minuts de durada.

Serà obligatori incloure en la trama un objecte que es revelarà en el mateix acte d'inauguració i cada equip haurà d'usar, almenys, una de les deu localitzacions emblemàtiques de la ciutat determinades per l'organització. El certamen compta amb les instal·lacions del Taller de l'Audiovisual, cedides per a esta edició per la Universitat de València. D'esta manera, la ciutat del Túria s'omplirà durant l'1 i 2 d'abril de xicotets grups que rodaran de forma creativa una història de gènere segons les bases proposades.

Votacions i premis

Després de l'entrega dels treballs rodats, s'iniciarà una fase de selecció de finalistes per votació popular en la pàgina web de València Negra. Els cinc millors en cadascuna de les dos categories (castellà i valencià) es projectaran durant la gala 360°VLCNEGRA, el dijous 11 de maig, on es farà públic el nom dels dos guanyadors distingits per part del jurat, format per Pau Gómez (periodista i escriptor especialitzat en cinema), José Luis Moreno (subdirector de Culturarts IVAC), Sara Mansanet (directora del festival La Cabina), Begoña Donat (periodista cultural) i Miquel Francés (director del Taller de l'Audiovisual de la UV).

Els premis consisteixen en un viatge per a dues persones al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià en cada categoria, on tindran accés a totes les activitats de l'esdeveniment. El premi del 360°VLCNEGRA serà entregat pel prestigiós director de cinema Agustín Díaz Yanes, convidat en esta cinquena edició del festival.

Diverses entitats col·laboren en este certamen, com el Festival de Cinema de Sant Sebastià, el vi Icona, l'IVAC, el Taller de l'Audiovisual de la UV, València Film Office i València Turisme.

L'organització del certamen s'ha mostrat "molt il·lusionada" amb esta nova proposta. "La millora contínua de les activitats del festival està marcada en el nostre ADN, i creiem que este pas endavant pot fomentar l'intercanvi entre creadors audiovisuals. Durant dos dies van a conviure, intercanviar experiències i a competir pel premi. I ens encanta la idea d'omplir la ciutat d'equips de rodatge durant un cap de setmana", ha manifestat Bernardo Carrión, coordinador del certamen. "Esperem que esta proposta atraga molt de públic i que reforce i amplifique els èxits de la part cinematogràfica d'este gran paraigua cultural en el qual s'ha convertit el Festival València Negra", ha afegit.

Segons ha explicat Paloma Olmos, presidenta de Tercera Planta Films, "l'experiència de generar un curtmetratge en 36 hores és de les més divertides en les quals es pot participar". "El desafiament que suposa crear una obra completament original en un espai de temps tan limitat et proporciona una injecció d'adrenalina que fa aflorar tots els teus sentits al màxim. Des de la nostra pròpia experiència podem assegurar que és de les més gratificants; clar que, per a açò, cal anar amb una actitud proactiva i veure la resta de participants no com a competidors si no com a companys i col·laboradors", ha conclós.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento