Comunitat Valenciana

Detingut per estafa un afectat per la síndrome de Cowden que demanava diners per a tractar-se 2.000 tumors

  • Agents de la Policia Nacional han detingut a la localitat de la Pobla de Vallbona (València) Paco Sanz, un valencià de 46 anys afectat per la síndrome de Cowden i que demanava diners per a tractar-se de la seua malaltia, que assegura que li provocava 2.000 tumors.
Paco Sanz en una imagen de archivo.
Paco Sanz en una imagen de archivo.
EUROPA PRESS
Paco Sanz en una imagen de archivo.

Segons han informat fonts policials a Europa Press, a més de Paco Sanz, la Policia ha detingut els seus pares. Els agents li atribuïxen els delictes de blanqueig de capitals, estafa i apropiació indeguda. Les investigacions es van iniciar en la Comissaria de Puente de Vallecas, segons les mateixes fonts.

En les xarxes socials, Paco Sanz sol·licitava ajuda per a rebre tractament perquè assegurava portar anys patint la síndrome de Cowden. "Esta malaltia m'ha generat prop de dos mil tumors. No obstant açò, intente fer el meu dia a dia el més normal possible. He esgotat els meus recursos i els de la meua família per pagar el tractament. Les autoritats m'ignoren", proclama en el seu compte de Facebook.

Així mateix, assegurava estar fent "tot el possible per salvar la meua vida i l'única opció experimental està als EUA. Gràcies a persones com tu, vaig a poder seguir amb el tractament, potser curar-me o fins i tot pot ser que es trobe una cura que puga ajudar altres", afig.

I demanava ajuda a través de missatges a un número de telèfon i de www.ayudapcasosanz.com. Així mateix, l'Associació Paco Sanz per a la Investigació de la Síndrome de Cowden Espanya oferia a col·legis, col·lectius d'empreses, hospitals o grups xarres sobre superació "i mai donar-te per vençut davant els problemes de la vida".

En un post en el seu compte de Facebook del passat 12 novembre, escrivia que cada segon que passava a Espanya "és un segon menys per poder curar-me". "Solament demane que, per favor, entre tots m'ajudeu, que m'ajudeu al meu i a moltíssimes altres persoans a seguir tenint esperança, i que la vida és meravellosa... Però la meua no pot cridar-se vida", expressava.

"AMB UN EURO REGALARÀS UN SEGON DE VIDA"

A continuació, es preguntava "què millor regal que rebre vida" i afegia: "No vull luxes, solament vull viure... Entre tots podeu ajudar-me a viure, amb un euro regalaràs un segon de vida. Fes que el meu Nadal vaja carregat d'esperança i, prompte, molt ràpid, poder dormir sense por a no despertar i a convertir-me en un àngel més".

Sanz va començar a aparéixer en els mitjans de comunicació en 2011 per a explicar la seua història com a afectat per la síndrome de Cowden, una malaltia genètica que li provoca més 2.000 tumors en tot el seu cos. Ja en eixes dates explicava que, davant la falta de solucions a Espanya, va decidir marxar-se als Estats Units per a participar en un assaig clínic amb rapamicina i demanava ajuda per al tractament perquè no tenia diners, atés que havia hagut de fins i tot vendre la seua casa.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento