Comunitat Valenciana

Arxiven la causa contra dos anestesistes del Clínic per coaccions en confondre el fiscal la víctima amb una periodista

  • El Jutjat d'Instrucció número 12 de València ha sobresegut provisionalment la denúncia contra dos responsables del Servici d'Anestesiologia i Reanimació de l'Hospital Clínic per coaccions en confondre el fiscal la víctima amb la periodista que va publicar el cas.
Hospital Clínic de València
Hospital Clínic de València
GVA
Hospital Clínic de València

Així consta en una interlocutòria, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual la jutgessa acorda el sobreseïment provisional de les actuacions al no quedar degudament acreditada la perpetració del delicte que va donar lloc a la formació de la causa. No obstant açò, la instructora indica que si en qualsevol moment s'identifica la perjudicada, el procés podria reobrir-se.

Segons constava en la denúncia, els anestesistes suposadament van coaccionar una companya perquè renunciara, en favor d'una altra persona, a una plaça que havia obtingut a través de la borsa de treball.

La jutgessa arxiva les diligències després que les gestions per a localitzar la doctora suposadament coaccionada no hagen donat resultat ja que el nom que consta en la denúncia interposada per la Fiscalia, que va donar origen al procediment, està equivocat.

En la seua resolució, la magistrada explica que la persona esmentada en la denúncia del ministeri públic és "errònia"; afig que "no s'ha trobat cap dada en els servicis sanitaris" relacionada amb eixe nom i conclou que la persona que en la denúncia apareix com l'anestesista coaccionada "sembla ser la persona que va escriure l'article periodístic que va donar notícia al fet".

Segons la instructora, "no existix ni el més mínim indici que permeta conéixer qui és la víctima de les suposades coaccions efectuades via telefònica". Per este motiu, la jutgessa sobreseu provisionalment la causa.

Els fets van transcendir quan es va difondre una conversa telefònica suposadament gravada per l'anestesista, conversa en la qual era pressionada perquè renunciara a la plaça.

La jutgessa comunica la seua decisió d'arxivar les diligències a la Policia Judicial perquè seguisca investigant.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento