Comunitat Valenciana

Una pirotècnia dirigida per una dona dispararà la mascletà este dimecres pel Dia Internacional de la Dona

  • La pirotècnia Caballer FX-Global Foc, dirigida per María José Bárbara Lora Zamorano, dispararà la mascletà d'este dimecres amb motiu del Dia Internacional de la Dona, segons ha informat l'Ajuntament de València en un comunicat.

La consellera de Sanitat Universal, Carmen Montón, la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i els equips femenins dels clubs de futbol València CF i Levante UD, estaran convidats al balcó de l'Ajuntament.

Així mateix, les juntes locals falleres que acompanyaran els convidats, autoritats i falleres majors són les de Benaguasil, Benifaió i Carcaixent. Mentre que les falles representades són Doctor Manuel Candela-Beatriz Tortosa, Sant Ignasi de Loiola-Jesús i Maria, Regne de València-Ciscar, Grups Mare de Déu del Carme, Vil·lanova de Castelló-Horticultor Galán, Pérez Galdós-Calixt III i Pizarro-Ciril Amorós.

María José Bàrbara Lora Zamorano és pirotècnica des de fa més de 20 anys i és la cinquena generació de pirotècnics des de 1877, néta de Josefina Caballer i neboda de Miguel Zamorano Caballer de Montcada.

La pirotècnia Caballer FX-Global Foc no solament realitza treballs pirotècnics tradicionals, sinó també espectacles multimèdia, piromusicales, piroletreros, foc fix i efectes especials. En 2009, va participar en el XIV Festival Internacional de Pirotècnia a Valladolid i en 2011 en la Petxina d'Or en el Festival Internacional de Sant Sebastià.

En l'àmbit internacional, en 1977 va obtindre el primer premi del Concurs Internacional de Focs Artificials a Nova York i l'any 2000 va ser el primer premi en l'Espectacle Piromusical en Vancouver.

Recentment, a València, la Nit de Cap d'Any en l'Ajuntament en 2016 i la inauguració de l'Exposició del Ninot en el Museu Príncep Felip en 2017.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento