Comunitat Valenciana

AVA-Asaja xifra en més de 700 milions les pèrdues per a l'agricultura valenciana si la CE prohibix els fitosanitaris

  • El president d'AVA-Asaja, Cristóbal Aguado, ha advertit este dimarts que, si la Comissió Europea (CE) acaba prohibint la utilització de 75 substàncies actives per a combatre plagues, l'agricultura valenciana registrarà pèrdues per valor de 718,7 milions i perillaran més de 16.000 llocs de treball.
AVA-ASAJA
AVA-ASAJA
EUROPA PRESS
AVA-ASAJA

Així ho ha indicat Aguado este dimarts en una roda de premsa, acompanyat pel director general d'AEPLA, Carlos Palomar, on tots dos han presentat els resultats de l'informe 'Low Yield', que advertix del greu impacte que tenen les limitacions legals que imposa la UE en l'ús de productes fitosanitaris destinats a combatre plagues i malalties en l'agricultura.

El document ha sigut elaborat en nou estats membres de la UE i la seua anàlisi es basa en la productivitat i els costos mitjans sobre cinc anys -des del 2009 al 2013- per a calcular la mesura de les variacions anuals. Se centra en set cultius bàsics -la creïlla, ordi, blat, remolatxa, colza, dacsa i raïm- i 24 especialitzats.

Sobre este tema, Aguado ha destacat que estos productes són necessaris per a combatre les plagues i malalties tan perilloses com la Pyricularia i les herbes roïnes en l'arròs, mentre que en cítrics eixes matèries servixen per a lluitar contra pugons, aranyes minador o mosca de la mediterrània.

En este sentit, ha advertit que a la Comunitat la seua prohibició suposarà la caiguda del 36% del rendiment en els cítrics amb pèrdues per valor de 700 milions i la destrucció de 15.000 llocs de treball dels 42.600 treballs que genera este cultiu, així com l'abandó de 162.000 hectàrees.

Respecte a l'arròs, l'entitat agrària alerta de la caiguda de la producció en un 28%, pèrdues econòmiques per 7,5 milions i la desaparició de 600 ocupacions, mentre que en la vinya el descens del rendiment es preveu en un 13%, les pèrdues econòmiques per 11,2 milions i es xifra en 800 les ocupacions que es perdran dels 1.981 que genera, així com l'abandó de 8.000 hectàrees de cultiu.

SITUACIÓ "DIFÍCIL"

Per a Aguado, Brussel·les "cada vegada està més lluny de València a l'hora de legislar" ja que ha subratllat que la desaparició de productes per a tractar les plagues està fent la vida dels agricultors "dificilísima".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento