Comunitat Valenciana

PPCV assegura que la seua ponència d'Estatuts per al congrés els "blinda" contra la corrupció i inclou un Codi Ètic

  • La coordinadora de la ponència d'Estatuts que es debatrà en el XIV Congrés del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Loreto Cascales, ha destacat que amb este document la formació "actualitza completament el seu ideari polític i es blinda contra la corrupció". Des de la formació han assegurat que el text inclou un Codi Ètic en el reglament del PPCV "que és el més estricte de quants existixen en estos moments a Espanya".
Presentació de la ponència d'Estatuts del XIV Congrés del PPCV
Presentació de la ponència d'Estatuts del XIV Congrés del PPCV
PPCV
Presentació de la ponència d'Estatuts del XIV Congrés del PPCV

Cascales ha precisat que este nou Reglament d'Organització arreplega en el seu títol 1 el codi ètic que hauran d'observar tots els càrrecs i militants del PPCV i el pla de prevenció i compliment de la normativa, segons han informat en un comunicat.

La diputada 'popular' en el Congrés ha presentat este dilluns en roda de premsa el contingut de la ponència, que porta per títol 'La ruta del nou PPCV', al costat de dos dels ponents, Borja Espert i María José Ruiz.

Així, ha explicat que el treball que ha dirigit "s'estructura entorn de tres eixos: el PPCV actualitza el seu ideari, es blinda contra la corrupció i es consolida com un partit obert, participatiu i molt format".

"NORMES ÈTIQUES I MORALES"

Durant la seua intervenció, María José Ruiz ha destacat que és "la primera vegada que s'inclou un codi ètic en el reglament del PPCV" i ha incidit que "és el més que té qualsevol en estos moments a nivell de tota Espanya".

"Hem fet un pas més -ha continuat- i ens exigim unes normes ètiques, morals i deontològiques, des del càrrec més alt a nivell orgànic o institucional fins al regidor del poble més xiquet o l'afiliat de base, per a blindar-nos davant possibles conductes inadequades i posar l'accent en l'excel·lència de tots els nostres càrrecs i afiliats", ha asseverat.

Així mateix, ha manifestat que el Pla de prevenció i compliment de la normativa "establirà un procediment pautat i avaluable per a verificar les actuacions i garantir la vigilància constant del partit per al compliment del codi ètic".

ESCOLA DE FORMACIÓ

Per la seua banda, Borja Espert ha explicat que en matèria de formació "el PPCV va a engegar una Escola de Formació per a preparar el millor quadre de dirigents que en breu va a tornar a governar la Generalitat. Formació contínua i constant a tot afiliat i càrrec públic o institucional en cadascuna de les facetes de l'activitat pública", ha indicat.

Pel que fa a la participació, ha subratllat que el PPCV "és un partit obert, en el qual per vegada primera els afiliats van a participar directament en l'elecció del president. Per a avançar en este àmbit i fer un partit més permeable a la societat -ha subratllat-, anem a implementar noves ferramentes i aplicacions que permeten un intercanvi fluït d'informació amb els afiliats en general".

OFICINA DEL PARLAMENTARI

Així, ha esmentat la creació d'una oficina física del parlamentari en cada seu provincial i l'habilitació de tres nombres mòbils per a consultes que seran substanciades en menys de 48 hores; la implantació d'una intranet per als afiliats al costat d'una nova aplicació mòbil per a establir un canal de comunicació directe i millorar el feedback; o la incorporació d'una quarta ponència en els congressos que serà la Ponència oberta el contingut de la qual serà elaborat pels afiliats que així ho desitgen i que serà exposada i debatuda com la resta de ponències.

Cascales ha apuntat que en 20 mesos de Govern, el president i la vicepresidenta Ximo Puig i Mónica Oltra "han dividit els ciutadans i han generat un sentiment de desafecció".

"Des del PPCV volem que tots els valencians tinguen les mateixes oportunitats independentment del seu lloc de residència. Volem conjuminar a les tres províncies per a un futur d'èxit i defenem i abanderem el nou valencianisme", ha recalcat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento