Comunitat Valenciana

El Teatre El Musical "despulla" la trama de les targetes black amb l'obra 'Hazte Banquero'

  • Per a l'elaboració del guió s'ha utilitzat documentació real del cas com a correus electrònics enviats i rebuts pels acusats.
  • L'obra fa un recorregut pels esdeveniments a partir de textos i documents periodístics inclosos en la causa
  • Es representarà en una única funció el dijous 9 de març a les 20.30 h.  i les entrades es poden adquirir en el lloc web del teatre.
Hazte Banquero, en el TEM
Hazte Banquero, en el TEM
TEM
Hazte Banquero, en el TEM

El Teatre El Musical de València (TEM) posarà en escena dijous que ve, 9 de març, a les 20.30 hores 'Hazte Banquero: Todo lo que quisieron ocultarte (contado con sus propias palabras)', una obra dirigida per l'activista Simona Levi que "despulla les veritats de la trama de les targetes black de Caja Madrid gràcies a la utilització per a la confecció del guió de documentació real del cas com a correus electrònics enviats i rebuts pels acusats", explica la sala del Cabanyal-Canyamelar a través d'un comunicat.

'Hazte Banquero', que arriba a València tan sol dos setmanes després que es feren públiques les sentències del juí contra els directius del caixa, fa un recorregut pels esdeveniments a partir de textos i documents periodístics inclosos en la causa impulsada pel col·lectiu 15MpaRato.

Es tracta d'un retrat de l'anomenat 'cas Bankia' i de la cuina de la crisi espanyola, a cavall entre el drama i l'espantall, entre el realisme documental i la comèdia negra", protagonitzada pels actors Josep Julien, Albert Pérez, Elies Barberà i Agnès Mateus, expliquen els seus responsables.

"Esta obra sorgeix per una necessitat de conéixer la veritat sobre la nostra història en el moment en el qual ocorre. Caja Madrid va produir per si sola la setena part del forat de centenars de milers de milions que constitueix el boquete en l'economia que hem pagat tots amb retallades i més retallades, amb vides destruïdes, amb desesperació i patiment. Un patiment inútil que solament ha servit per a pagar els seus excessos: els escandalosament rics i els seus esbirros en el Govern i en els partits, en eixa època, es van fer cada vegada més rics", assevera Simona Levi.

L'obra de teatre pretén també, segons Levi, "obrir de bat a bat el sistema de connivència, abusos i impunitat sobre el qual s'assenta la nostra democràcia". "El govern, les cúpules de partits i grans sindicats, la de la patronal, tots han obrat conscientment per a llevar-nos els nostres estalvis, les nostres possibilitats de futur i la nostra dignitat. És la història també de com la por un dia va canviar de bàndol; de com la ciutadania vam fer que la veritat isquera a la llum i de com entre tots estem canviant el final que tenien previst", conclou.

'Hazte Banquero' es representarà en una única funció el dijous 9 de març en el TEM a les 20.30 hores. Les entrades es poden adquirir en el lloc web del teatre a un preu de 10 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento