Comunitat Valenciana

La Generalitat estudiarà recórrer la paralització del Decret de turisme encara que no té "cap impacte pràctic"

  • VALÈNCIA, 6 (EUROPA PRESS)
Francesc Colomer en roda de premsa
Francesc Colomer en roda de premsa
EUROPA PRESS
Francesc Colomer en roda de premsa

El secretari autonòmic de l'Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, ha expressat este dilluns el seu "respecte" a la resolució del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TJCV) que ha declarat nul el decret de coordinació amb les diputacions en matèria de turisme que va aprovar el Consell al març de 2016 i ha anunciat que l'Advocacia de la Generalitat estudiarà la possibilitat de recórrer la decisió del tribunal.

Colomer ha assegurat que la paralització del decret "en la pràctica no hauria de tindre cap impacte pràctic" ni en pressupostos ni en els plans de governança i dinamització -abans anomenats de competitivitat- projectats en 14 mancomunitats de la Comunitat per als pròxims tres anys, ni en la plantilla de l'AVT, i ha insistit en la seua intenció de treballar amb "coordinació, consens i diàleg" amb totes institucions públiques i agents implicats per a "avançar en el terreny dels fets amb voluntat de cooperació i evitar la confrontació".

Així ho ha manifestat en una roda de premsa convocada per a explicar les mesures a adoptar després de la paralització divendres passat per part del TSJCV del Decret 26/2016 pel quals es fixen les directrius de coordinació en matèria turística amb les diputacions provincials.

Més enllà de la via judicial, el secretari autonòmic ha apuntat que s'estudiaran "fórmules alternatives" per a coordinar l'execució de pressupostos i "harmonitzar" la pretensions amb l'objectiu de "gestionar la diversitat i trencar qualsevol temptació de centre-perifèria; cal entendre que la bellesa està en la diversitat i la pluralitat", ha assenyalat.

"EL PROBLEMA NO SÓN LES DIPUTACIONS"

Colomer, que ha subratllat que l'article 49 de l'Estatut els atorga la "competència exclusiva" en matèria turística i que la intenció del Decret era "coordinar" el treball amb els altres per la millora del sector, ha volgut deixar clar que el "problema no són les Diputacions, el problema és la productivitat, l'instrusisme, si algú té transferència de coneixement més avançada que la nostra o un mercat més sofisticat; el problema és Croàcia -com a destinació rival i competidor-".

"El nostre problema -ha insistit- no són les Diputacions, el nostre problema és el 'Brexit', el nostre problema és (Donald) Trump, és obrir-nos adequadament a Orient, a la Xina... i posar a punt Crea Turisme", ha exemplificat.

UN ÒRGAN DE GOVERNANÇA TURÍSTICA AMB "TOTS", "SENSE SECTARISMES"

Per a açò, Colomer ha invocat la futura 'Llei del Turisme, Oci i Hospitalitat' que segons ha explicat, crea un òrgan de governança turística i decisions estratègiques que és la "prova de foc de voluntat de cooperació, sense cap tipus de sectarisme, amb una visió professional i oberta per a identificar tot aquell que aporte valor a les polítiques turístiques".

En òrgan "estarem tots", ha garantit: totes les 'marques turístiques', les tres diputacions, les principals ciutats turístiques, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), un representant de la Comissió d'Ètica que es crearà, així com les principals associacions empresarials i les universitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento