Comunitat Valenciana

Puig diu que "si hi ha persones que pensen que es pot discriminar per parlar en valencià", no estarà d'acord

  • El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat este dilluns que espera aconseguir el "màxim consens" pel que fa al requisit lingüístic de la funció pública, encara que ha advertit que "si hi ha persones que pensen que es pot discriminar a les persones per parlar en valencià, nosaltres no anem a estar d'acord".

Puig ha realitzat estes declaracions davant els mitjans durant la seua visita al municipi castellonenc de l'Alcora, en ser preguntat respecte a les crítiques al requisit lingüístic per a funcionaris que pretén aprovar el Consell.

Segons ha subratllat, "cal preocupar-se sobretot pels drets lingüístics dels ciutadans, i qualsevol ciutadà de la Comunitat té dret a expressar-se davant de l'administració en valencià o en castellà".

"El que nosaltres volem és garantir els drets lingüístics dels ciutadans", ha incidit Puig, qui ha indicat que hi ha una proposta de projecte de llei que se'n va a discutir en les Corts i "nosaltres volem arribar al màxim consens possible, però si hi ha persones que pensen que es pot discriminar a les persones per parlar en valencià -ha destacat-, nosaltres no anem a estar d'acord".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento