Comunitat Valenciana

Alcaraz, "preocupat" per les informacions sobre la Fundació CICAL, diu que no hi ha ajudes del Consell pressupostades

  • El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, ha reconegut este divendres que està "preocupat" per les informacions que apunten a unes suposades ajudes del Consell a una fundació vinculada al socialista José Manuel Orengo, encara que ha matisat que ell no coneix l'existència de la mateixa i que en els pressupostos de la Generalitat per a 2017 "no existix cap partida" per a esta organització.
Cebrián i Alcaraz en la roda de premsa del Consell este divendres
Cebrián i Alcaraz en la roda de premsa del Consell este divendres
EUROPA PRESS
Cebrián i Alcaraz en la roda de premsa del Consell este divendres

Alcaraz s'ha manifestat en estos termes en la roda de premsa posterior al ple del Consell -en la qual ha substituït la portaveu del Consell, Mónica Oltra, que es troba a Brussel·les-, on ha sigut preguntat per suposades ajudes del Govern autonòmic a la Fundació CICAL, Centre d'Investigació de Coneixements per a l'Administració Local, en l'organigrama de la qual consten el socialista José Manuel Orengo; el diputat de Compromís en la corporació provincial de València Emili Altur o el secretari autonòmic d'Educació, Miguel Soler.

Sobre este tema, el conseller ha indicat que els membres del Govern autonòmic no han abordat este tema en la reunió d'este divendres perquè "no estava en l'orde del dia", i ha apuntat que ell no coneix l'existència "de cap fundació d'Orengo", una "persona amb una trajectòria personal que jo no he de qualificar ací", ha asseverat.

Inquirit per la presència de càrrecs de l'Administració autonòmica en esta fundació, com Miguel Soler, ha assenyalat que en els escrits sobre esta organització que s'han difós en els mitjans de comunicació "no consta el càrrec, sinó una sèrie de noms que coincidixen amb càrrecs públics i notoris". "Cal pressuposar que ho han fet a títol individual, que cap òrgan de la Generalitat ha decidit delegar en ells", ha precisat.

"PREOCUPACIÓ" PELS FETS

Segons el parer d'Alcaraz, "ha passat poc temps" des que es van conéixer estos fets per a "avaluar tot el que ha passat", per la qual cosa "en el seu moment, si cal dir un poc més es dirà". Respecte a la preocupació de l'Executiu valencià per esta qüestió, ha assegurat que "al govern li preocupa qualsevol situació que genere confusió", encara que "el grau d'intensitat de la preocupació no ho hem demanat mesurar perquè no ho hem parlat".

A títol personal, ha reconegut que està "preocupat", però el grau de preocupació "en este i altres casos no és tan elevat com es pensa, perquè ara la transparència permet que es parle d'este tipus de coses i d'els qui són subjectes de control". "Cal aprendre que la transparència el que garantix és açò, la qual cosa no significa que a tots ens haja d'agradar el que es descobrix a través dels mecanismes de transparència", ha puntualitzat Alcaraz.

PETICIÓ DE COMPAREIXENÇA DE PUIG

A més, preguntat per la petició de compareixença urgent del president de la Generalitat, Ximo Puig, realitzada pel PP en les Corts per a explicar este assumpte, ha indicat que existixen "mecanismes parlamentaris que ens obliguen a tots a acudir", per la qual cosa "coneixent" Puig "serà el primer interessat" a abordar la qüestió.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento