Comunitat Valenciana

Els Albatros reobrin com a 'AlbaTexas' amb cinema en versió original subtitulat al valencià

  • Reobrin amb un aspecte renovat, 499 butaques repartides en quatre sales accessibles i pantalles més amples.
  • Copia el model "d'èxit" dels Texas de Barcelona, també impulsats pel cineasta català Ventura Pons en 2014.
  • Portarà tant reestrenes com cinema europeu i independent, sempre en la seua llengua original amb subtítols en valencià.
Ventura Pons en els cinemes AlbaTexas
Ventura Pons en els cinemes AlbaTexas
EUROPA PRESS
Ventura Pons en els cinemes AlbaTexas

Els antics cinemes Albatros tornen a reobrir les seues portes este divendres, ara reconvertits en els 'AlbaTexas cinemes'. Amb un aspecte renovat, 499 butaques repartides en quatre sales accessibles i pantalles més amples, el cinema manté l'esperit original que li va donar la fama per oferir pel·lícules en versió original durant quasi 25 anys, però en esta ocasió els subtítols estaran en valencià. El preu de les entrades, qualsevol dia de la setmana, serà de 3 euros.

Liderat pel cineasta Ventura Pons i Raig d'Idees i Propostes Visuals S.L., el projecte per a este espai, tancat fa quasi set anys, copia el model "d'èxit" dels Texas de Barcelona, també impulsats pel cineasta català en 2014, que han arribat a tindre una ocupació de més del 70% i han sigut reconeguts com un dels millors d'Espanya.

"El model Texas arriba per a quedar-se", ha assegurat el creador durant la presentació del nou espai als mitjans, al costat del cofundador dels antics Albatros i crític de cinema Antonio Llorens, i el propietari del local, Albert Bañó.

El seté art tornarà així a este espai amb una "programació esplèndida" que portarà tant reestrenes com cinema europeu i independent, sempre en la seua llengua original amb subtítols en valencià, excepte els films en castellà que es projectaran sense subtitular.

Hi haurà també espai per a l'animació infantil, en este cas doblada, amb sessions de vesprada a les 16.00 hores i diumenges a les 12.00 h. Pròximament, igual que es fa ja en els Texas, la idea és cedir una sala un dia a la setmana perquè els curtmetragistes valencians puguen veure les seues obres en la gran pantalla.

Atenció especial al cinema valencià

A més, els 'AlbaTexas cinemes' prestaran una "atenció molt especial" al cinema valencià, ha garantit Ventura Pons. El director ha lamentat que "ací durant 25 anys les coses han anat molt malament i el cinema valencià ha sigut víctima d'una estúpida guerra lingüística".

Pons ha recordat amb afecte que fa molts anys que ve a la capital valenciana, des que era xiquet. Però "els polítics es van ficar per mig i Abril Martorell i la UCD van posar la llavor de la discòrdia, i el PSOE que ho tenia tot a València li hova regalar al PP, que durant 25 anys ha destrossat el país" i ho ha tirat "tot per l'aire", ha lamentat.

No obstant açò, "hi ha molta gent que vol recuperar València per als valencians", ha celebrat. "Estos cinemes són per a la gent i per als cineastes", ha remarcat, per a "veure el cinema com es veia en la nostra infància", subtitulat, i amb la "triple B: bo, bonic i barat", ha ressaltat.

L'espai s'inaugura esta vesprada a partir de les 20.30 hores en un acte amenitzat amb banda de música, que comptarà amb la presència d'autoritats com el conseller de Cultura, Vicent Marçà, o la recentment triada directora general de la CVMC, Empar Marco, a més professionals del sector, ha explicat Antonio Llorens.

'AlbaTexas' presenta un renovat aspecte: s'han canviat els sòls, el sistema de so, pantalles, butaques i s'ha introduït la taquilla dins del hall, per a poder esperar prenent alguna cosa en el bar, que portarà una associació que treballa amb dones víctimes de la violència de gènere. Compta amb quatre sales dedicades a Ovidi Montllor, Joan Monleón, Lola Gaos y Carles Mira, respectivament.

La programació arranca amb títols com '100 metros', 'Jo, Daniel Blake', 'La propera pell', 'La xica del tren', 'El petit príncep', 'Els nens de Timpelbach', 'Ice Age, el gran cataclisme'. Pròximament arribaran 'Frantz', 'Capità Fantàstic' i 'Street Music'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento