Comunitat Valenciana

Detingut un home per estafar una ONG amb vidrioles de donacions per a xiquets amb càncer

  • La investigació s'ha saldat amb la detenció d'este home, de 38 anys, i de nacionalitat croata, com a presumpte autor de 60 delictes d'estafa.
  • S'han pogut aclarir 60 fets delictius d'estafa en diferents localitats de la província de València i s'espera aclarir més a mesura que avancen les investigacions.
  • La Guàrdia Civil de Tavernes Blanques va posar en marxa l'operació 'Vidriera' a fi de poder aclarir estos fets després de rebre diverses sospites.
Un detingut per estafar a ONG amb vidrioles de donacions per a xiquets amb cànce
Un detingut per estafar a ONG amb vidrioles de donacions per a xiquets amb cànce
GC
Un detingut per estafar a ONG amb vidrioles de donacions per a xiquets amb cànce

Efectius de la Guàrdia Civil han detingut un home, de 38 anys, que suposadament es va fer passar per voluntari d'una ONG per a ajudar de xiquets amb càncer i arreplegava vidrioles d'esta organització en diferents comerços on eren dipositades, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

La investigació es va iniciar el passat mes de desembre de 2016, després que la Guàrdia Civil tinguera coneixement que un home estava deixant vidrioles amb el logotip d'una ONG en comerços on se suposava que esta recaptació era per a xiquets amb càncer.

Així, es va iniciar l'operació 'Vidriera' per part de components de la Guàrdia Civil de Tavernes Blanques a fi de poder aclarir estos fets que s'estaven cometent.

Fruit de les investigacions, es va poder comprovar que es tractava d'un home que es feia passar per voluntari d'una ONG per diferents localitats de la província de València. La fase d'explotació desenvolupada per la Guàrdia Civil el passat dia 1 de març es va saldar amb la detenció d'este home, de 38 anys, i de nacionalitat croata, com a presumpte autor de 60 delictes d'estafa.

El detingut, fent-se passar per voluntari d'una ONG per a ajuda de xiquets amb càncer, arreplegava vidrioles d'esta ONG en els diferents comerços on eren depositades.

Una vegada que suposava que ja tenia una quantitat suficient de diners en l'interior de les vidrioles, les canviava abans que apareguera la verdadera ONG a la recollida. Esta persona es va fer passar per voluntari d'una ONG amb carnet falsificat i logotips falsos d'esta ONG, per a així quedar-se amb els beneficis.

Fins al moment s'han pogut aclarir 60 fets delictius d'estafa en diferents localitats de la província de València i s'espera aclarir més a mesura que avancen les investigacions. Les diligències han passat a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 1 de Montcada.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento