Comunitat Valenciana

La CEV aprova convertir-se en la nova patronal autonòmica de la Comunitat Valenciana

  • La CEV ha presentat a l'assemblea la liquidació de 2016 que llança un resultat negatiu de 5.682 euros i el pressupost per a l'any en curs, xifrat en 1.692.989 euros.
  • Salvador Navarro ha recordat la "difícil decisió" que van prendre els socis de Cierval quan van aprovar el concurs de creditors en la seua modalitat de liquidació.
  • Ha manifestat que José Vicente González seguirà com a vicepresident de la CEOE pel seu "treball i gran coneixement".
Sede De La Confederación Empresarial Valenciana (CEV)
Sede De La Confederación Empresarial Valenciana (CEV)
EUROPA PRESS
Sede De La Confederación Empresarial Valenciana (CEV)

El Comité Executiu i la Junta directiva de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV) han aprovat este divendres en la seua assemblea general la reforma de l'article 4 dels seus estatuts per a modificar el seu àmbit de representació i passar a tindre competències en l'àmbit autonòmic. D'esta manera, s'ha convertit en la nova patronal autonòmica.

Així mateix, la CEV ha presentat a l'assemblea la liquidació de 2016 que llança un resultat negatiu de 5.682 euros i el pressupost per a l'any en curs, xifrat en 1.692.989 euros, un 2,46% més que en l'exercici anterior.

A la reunió han assistit, entre uns altres, el president de la junta gestora de la CEC, Néstor Pascual, quatre vicepresidents de la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE): José Vicente González, Antonio Garamendi, Joaquín Gay de Montellà i Juan Pablo Lázaro, a més d'una nodrida representació institucional en la qual figuren els presidents de la Cambra de comerç i d'AVE, José Vicente Morata i Vicente Boluda, respectivament. No obstant açò, no ha acudit cap representant de l'alacantina Coepa.

Per al president de la CEV, Salvador Navarro, el fet que haja assistit la CEC és "positiu" i significa que per part de la provincial castellonenca hi ha "una voluntarietat" de sumar-se al projecte. "Açò és voluntari i no anem a obligar ningú", ha reiterat.

En la seua intervenció en l'assemblea, Salvador Navarro ha recordat la "difícil decisió" que van prendre per unanimitat els socis fundadors de Cierval, CEC, CEV i Coepa, el passat 21 de febrer quan van aprovar el concurs de creditors en la seua modalitat de liquidació. "Una decisió dura que posava fi a 35 anys d'història de la nostra organització autonòmica, a 35 anys de treball, de negociació i interlocució amb l'Administració Pública", ha recordat.

En este sentit, ha insistit que la situació "crítica" de Cierval no deixava una altra alternativa que la seua dissolució, encara que ha remarcat que "no és el moment de retrets i acusacions sobre la responsabilitat d'esta liquidació". "Tots tenim responsabilitat, encara que també crec que que alguns bastant més que uns altres, però no seré jo el que s'embolique en discussions sobre qui té més responsabilitat", ha puntualitzat.

"Hem conclós que el model d'organització autonòmica que durant anys ha funcionat, hui en dia és insostenible i, per tant, inviable", ha assenyalat Navarro per a qui el model de percentatges per a la presa de decisions d'un 41% per a la CEV, un 33% per a Coepa i un 26% per a la CEC estava "obsolet" i "complicava la presa de decisions, la qual cosa ha portat Cierval a la seua liquidació", ha afirmat.

Al seu parer, el repartiment de poders en el si de Cierval, "amb representació exclusiva i blocs accionarials" de les organitzacions provincials fundadores, ha fet "impossible prendre les decisions oportunes per a possibilitar la seua adaptació". "I així, ha esdevingut en inviable deixant en l'aire la representació de les empreses de Castelló, València i Alacant que són les que estan tirant de l'economia nacional", ha dit.

Projecte de patronal

No obstant açò, Navarro ha remarcat que ara és temps de parlar "de futur" i, per a açò, ha explicat que l'objectiu de la nova Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana és "vertebrar, integrar i aconseguir un projecte de futur". "Volem un model que integre i cohesione als empresaris de Castelló, València i Alacant i en el qual tots se senten representats i còmodes", ha destacat.

D'esta manera, proposa que les associacions sectorials i comarcals puguen "lliurement" integrar-se en la nova autonòmica que aplicarà el principi per a la presa de decisions "d'una quota, un vocal en l'assemblea" i comptarà amb una representació del 30% per a les empreses i un 70% les sectorials i comarcals.

Així mateix, pretén que la nova patronal compte al principi amb un 60% de fons privats i 40% públics i que es constituïsquen un Consell Empresarial per cada província que serà l'encarregat de triar els seus presidents que passaran a ser vicepresidents en l'organització autonòmica. Els integrants del Consell Empresarial seran triats d'entre els membres de l'assemblea autonòmica. Pel que fa al president, serà triat en l'assemblea amb un màxim de dos mandats de quatre anys cadascun.

"Estic convençut que més enllà de les xicotetes diferències és molt més el que ens uneix. Els empresaris hem de ser capaços d'iniciar una senda que ens permeta avançar com a societat amb la voluntat de posar l'accent en allò que ens uneix i a buscar espais de trobada en aquells que en principi poguera distanciar-nos", ha reiterat el president de la CEV.

Vocals en la CEOE

En atenció als mitjans de comunicació, Navarro, qui ha explicat que en els pròxims dies s'inscriurà la CEV en el registre com a nova patronal, ha apuntat que l'organització incrementarà les seues vocals en la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) en passar de les 10 actuals a 17 en assumir les 10 que tenia Cierval.

En este sentit, ha destacat l'aposta de l'organització a formar part de la CEOE ja que ha xifrat en 9.000 euros el cost de cada vocal. Navarro ha manifestat que José Vicente González seguirà com a vicepresident de l'organització espanyola pel seu "treball i gran coneixement".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento