Comunitat Valenciana

Mercadona eleva el seu benefici un 4% en 2016, fins als 636 milions i crea 4.000 noves ocupacions fixes

  • Mercadona va registrar un benefici net de 636 milions d'euros en 2016, la qual cosa suposa un augment del 4% respecte a l'assolit en l'exercici precedent. A més, la companyia ha creat 4.000 llocs de traball fixos que eleven la seua plantilla a 79.000 persones.
Presentació dels resultats de Mercadona
Presentació dels resultats de Mercadona
MERCADONA
Presentació dels resultats de Mercadona

Així mateix, el passat exercici les vendes de la cadena de supermercats valenciana van pujar un 3,9%, fins a aconseguir els 21.623 milions d'euros enfront dels 20.831 milions de 2015, segons els resultats donats a conéixer este dijous en roda de premsa pel president de la companyia, Juan Roig, qui ha destacat que, d'igual manera, les vendes en volum han augmentat un 4%, fins als 11.071 milions de quilos i litres (kilitros).

A més, Mercadona ha reforçat el seu compromís inversor fins a aconseguir els 685 milions d'euros en 2016, destinat, principalment, per a la reforma de 35 tendes i l'obertura de 50 nous supermercats, la qual cosa va fer créixer la seua xarxa fins als 1.614 establiments. Així mateix, ha continuat amb les obres de construcció del Bloc Logístic d'Abrera (Barcelona), amb diverses de les seues fases ja en funcionament, i prosseguir amb les del Bloc Logístic de Vitòria-Gasteiz i les del Centre de Procesament de dades en Villadangos del Páramo (León).

També, dins del capítol inversor de la companyia està l'adquisició de la parcel·la situada en la localitat valenciana de Sagunt en Parc Sagunt, per a la construcció del principal bloc logístic regulador de la companyia.

MÉS DE 300 NOVETATS I 350 MILLORES DE PRODUCTES

Amb l'objectiu de continuar millorant la qualitat dels seus productes, Mercadona va oferir més de 300 novetats i 350 millores de productes, la qual cosa ha permès aconseguir una taxa d'èxit en el llançament de nous productes 4 vegades superior a la mitjana del sector.

En este sentit, Roig ha posat com a exemple el suc de taronja recentment espremut, iniciativa que està permetent vendre una mitjana de 50 litres per tenda i dia i que suposarà una quantitat de 75 milions de quilos de taronges en 2017; el projecte de venda de Sushi, incorporat a dia de hui en 17 tendes, amb una mitjana de 105 unitats per tenda i dia. També la introducció de nous productes en el seu assortiment, com les llavors, la quinoa, el kale, l'edamame, l'all negre o el te matcha, entre uns altres.

La companyia ha baixat el preu total del carro un 1% i ha reforçat l'estratègia, iniciada en 2012, d'especialitzar encara més el seu assortiment, per al que seguirà incrementant en 2017 la plantilla en els departaments de Prescripció i Compres, que actualment compta amb 650 persones.

Al tancament de 2016, la companyia col·labora amb 126 interproveïdores i més de 500 proveïdors especialistes, que li han permès introduir, a través de la prescripció i la col·laboració conjunta, productes amb més frescor, més locals i més especialitzats que "s'adapten millor a les expectatives i costums dels 'Caps', ha dit Roig.

CONTRIBUCIÓ TRIBUTÀRIA

Roig ha destacat que la companyia complix amb les seues obligacions tributàries i, en este sentit, ha xifrat en els 1.468 milions d'euros la contribució tributària de Mercadona amb el país que en 2016. D'este total, 693 milions d'euros corresponen a la Seguretat Social, 250 a impostos i 525 a la recaptació de l'IVA i de l'IRPF. "Estem orgullosos de pagar els impostos que toquen. Hem de pagar més els que més tenim", ha remarcat.

D'altra banda, Mercadona, del seu benefici total generat d'1.186 milions d'euros, ha repartit 300 milions d'euros en concepte de prima per objectius a la seua plantilla;

250 milions s'ha revertit en la Societat en concepte d'impostos; sobre 515 milions, s'ha reinvertit en l'empresa com a recursos propis, i el 10% restant s'ha repartit entre els accionistes via dividends.

A més, ha indicat que enguany es pujaran els sous un 1,6%. "Jo sóc una de les persones més riques d'este país però també volem que els nostres treballadors siguen dels més rics", ha assenyalat.

IMPACTE ACTIVITAT ECONÒMICA

A través de la seua activitat, Mercadona ha incrementat un 4% les compres realitzades, fins a la quantitat de 16.055 milions d'euros, la qual cosa significa que 12 de cada de 100 euros de compres a la indústria alimentària a Espanya les realitza la companyia.

En el seu conjunt, este clúster en 2016 ha creat 3.154 nous llocs de treball, fins a tancar l'any amb una plantilla total de 48.728 treballadors, 245 fàbriques i una inversió conjunta durant l'exercici de 560 milions d'euros, que han permès incorporar noves instal·lacions, així com engegar 65 línies de producció i noves fàbriques.

Amb tot, Mercadona suposa l'1,8% del PIB d'Espanya, uns 20.100 milions d'euros, el 3,8% de les ocupacions totals existents, 660.000 treballadors, al mateix temps que realitza el 85% de les seues compres a Espanya.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento