Comunitat Valenciana

La Generalitat impulsarà la candidatura d'Alacant a patrimoni de la UNESCO per la seua arquitectura militar

  • La Generalitat i l'Ajuntament d'Alacant impulsaran la candidatura internacional per al reconeixement com a patrimoni cultural de la UNESCO d'arquitectura militar defensiva de la ciutat datada del segle XVI. A esta candidatura es podran anar sumant altres comunitats autònomes i països europeus interessats que tinguen este tipus d'arquitectura en el seu territori, segons ha indicat la Generalitat en un comunicat.
El Castell de Santa Bàrbara des del Postiguet i els edificis de raval roig
El Castell de Santa Bàrbara des del Postiguet i els edificis de raval roig
EUROPA PRESS
El Castell de Santa Bàrbara des del Postiguet i els edificis de raval roig

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament, Dani Simón, ho han acordat en una reunió que han mantingut en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA).

En l'escrit remès s'ha posat l'accent que el territori valencià i la costa mediterrània estan jalonades de construccions militars defensives del segle XVI, que corresponen en la seua majoria a l'arquitecte italià Juan Bautista Antonelli, que va treballar durant el regnat de Felipe II.

Es poden trobar edificis construïts per Antonelli a Catalunya, Múrcia i Andalucia, i en tota la geografia costanera valenciana. Com a exemple, a Alacant estan el castell de Santa Bàrbara i l'illa de Tabarca.

En la província d'Alacant es va construir el Castell de Santa Pola, el Fort de Bèrnia, a Callosa d'En Sarrià, el castell de Benidorm i també porta el segell de l'arquitecte italià les muralles de Peníscola.

"Per a argumentar el valor universal i excepcional d'este tipus d'arquitectura, s'ha creat una comissió amb tècnics de l'Ajuntament d'Alacant i de la Direcció general de Cultura i Patrimoni que treballaran en la recopilació de dades i a iniciar la tramitació oportuna", ha anunciat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento