Comunitat Valenciana

Navarro (CEV) aposta per la intervenció de l'Exèrcit si no hi ha acord amb els estibadors

  • Ha insistit en la possibilitat que l'Exèrcit intervinga atés que ha remarcat que existeix un problema en els ports, especialment en el de València.
  • Considera que és un problema "enquistat des de fa moltíssims anys" perquè durant la passada legislatura de majoria absoluta del PP "no es va fer res".
  • "No sé què fa un president autonòmic negociant un tema que és nacional", ha dit en relació amb la reunió de Susana Díaz amb els estibadors.
Salvador Navarro atén els Mitjans
Salvador Navarro atén els Mitjans
Europa Press
Salvador Navarro atén els Mitjans

El president de la Confederació Empresarial Valenciana (CEV), Salvador Navarro, ha apel·lat a la possibilitat que l'Exèrcit intervinga en els ports d'Espanya si no s'aconsegueix un acord amb els estibadors per a evitar que el conflicte continue afectant l'activitat econòmica dels recintes portuaris espanyols.

Així ho ha indicat Navarro en una entrevista en el programa Halcones o Palomas de Levante Televisión, en ser preguntat per la situació derivada del conflicte amb els estibadors i per les possibles solucions que el Govern ha d'escometre per a evitar la paralització dels ports.

Sobre este tema, ha indicat que es tracta d'un problema que ha de tindre una "solució nacional" i ha plantejat que la solució "hauria de ser igual que el que va succeir amb els controladors aeris", quan va intervindre l'Exèrcit.

"No ens enganyem, això va succeir i es va donar una solució. Parlem d'uns nivells d'economia molt importants, no solament per al port, sinó per als empresaris de la Comunitat i per a moltes zones d'Espanya", ha indicat.

En este sentit, ha insistit en la possibilitat que l'Exèrcit intervinga atés que ha remarcat que existeix un problema en els ports, especialment en el de València, que és "l'única joia que li queda a la Comunitat", ha puntualitzat, per a criticar que "de nou València torna a estar situada en l'origen del problema que és nacional".

"En estos anys no s'ha fet res"

Navarro ha explicat que és un problema "enquistat des de fa moltíssims anys" perquè durant la passada legislatura de majoria absoluta del PP "no es va fer res", per la qual cosa ha demanat negociació entre empreses i l'estiba. No obstant açò, ha denunciat que abans de l'inici de les aturades, algunes mercantils han sigut "coaccionades" i, per això, els recintes d'Algesires i Barcelona han firmat documents d'acord amb estibadors però per "una qüestió de coacció".

"El port de València és el 38% de les mercaderies que entren i ixen pels ports a nivell nacional i em dóna la sensació de que està sent el gran perjudicat en esta situació", ha lamentat Navarro, per a qui si el focus està posat en el recinte valencià és perquè "hi ha una empresa que està sent més dura en la negociació que no està a Barcelona i Algesires".

Reunió de la presidenta d'Andalusia

Navarro, qui ha admés que el Govern ho ha fet malament i ha defés una solució que aporte a Ports de l'Estat competitivitat, ha criticat la intervenció de la presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, per reunir-se amb els estibadors. "No sé què fa un president autonòmic negociant un tema que és nacional", ha dit.

Ha insistit que s'està parlant de termes econòmics i ha considerat que si la política es fica per mig "eixirem esquilats". En este sentit, ha demanat una reflexió als partits polítics per a aconseguir ports "més competitius" i estalviar costos.

Els empresaris han traslladat al president de la Generalitat, Ximo Puig, la situació però ha admé que "les relacions de pes" en el PSOE són "un problema" perquè "el partit té la situació que té i això ho demostra que una presidenta autònoma es reunisca amb els estibadors", ha resolt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento