Comunitat Valenciana

Més de 3.500 policies vetlaran per la seguretat en les Falles de 2017, que s'esperen massives

  • Serà la primera edició després de la declaració d'aquestes celebracions com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per part de la Unesco.
  • A més, els dies grans cauen en cap de setmana i el dilluns 20 de març és festiu a Madrid.
  • La Junta Local de Seguretat Ciutadana de València aprova el dispositiu de vigilància, amb 223 agents més que en 2016, davant l'allau de visitants.
  • La Policia Nacional reforça el grup de robatoris contra els carteristes.
La Crida reunió a centenares de personas ante las Torres de Serranos de València, en lo que supone el pistoletazo de salida de las Fallas de 2017.
La Crida reunió a centenares de personas ante las Torres de Serranos de València, en lo que supone el pistoletazo de salida de las Fallas de 2017.
MANUEL BRUQUE / EFE
La Crida reunió a centenares de personas ante las Torres de Serranos de València, en lo que supone el pistoletazo de salida de las Fallas de 2017.

Un total de 3.579 efectius policials, entre Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, integraran el dispositiu de seguretat de les Falles de 2017 en la ciutat de València. Aquestes festes s'esperen massives quant a afluència de públic, atés que són les primeres després de la declaració d'aquestes celebracions com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco, cauen els dies grans en cap de setmana i el dilluns 20 de març és festiu a Madrid.

Així ho han indicat aquest dilluns l'alcalde de València, Joan Ribó; el subdelegat del Govern a València, José Vicente Herrera; la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, i l'edil de Cultura Festiva i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, després de la reunió de la Junta Local de Seguretat Ciutadana celebrada en l'Ajuntament de la ciutat amb motiu de les Falles. 

Ribó ha ressaltat que la previsió de gent que acudisca a aquestes festes "és molt elevada" enguany, per la qual cosa ha assenyalat que les mesures de seguretat adoptades "són més importants que mai" i ha indicat que tots els cossos policials que integren el dispositiu habilitat, Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil, incrementen els seus efectius per a aqueixos dies. 

El primer edil ha afirmat que açò es fa amb el "objectiu que les Falles siguen totalment segures". "Treballarem perquè siguen unes falles en les quals la gent vinga a gaudir i es vaja a la seua casa amb la sensació de que ha passat uns dia en València, la millor ciutat del món i una terra en la qual pot vindre a passar uns dies i passar-ho bé amb tota la seguretat del món", ha manifestat en aquest sentit. 

Joan Ribó ha agregat que la seguretat es garantirà en diferents àmbits, des de l'alimentària fins a la pirotècnica, la del trànsit i l'encaminada a evitar la delinqüència. Per la seua banda, el subdelegat del Govern ha assegurat que "les Falles millors són les més segures", al mateix temps que ha ressaltat les gestions dutes a terme per a "incrementar el nombre d'efectius per a aquestes dates, molt sensibles i amb unes peculiaritats especials enguany", tenint en compte com cauen en el calendari. 

La regidora de Protecció Ciutadana, que ha reiterat que tots els cossos i forces de seguretat incrementaran els seus efectius en aquestes festes, ha asseverat que es comptarà amb "223 agents més que en 2016". Així, ha detallat que el dispositiu de seguretat passarà dels 3.356 agents del passat any a 3.579. "S'ha fet un esforç important perquè aquestes siguen unes Falles segures", ha declarat. 

Menguzzato ha comentat que igual que es va fer en la ciutat de València en celebracions com la de Nit de cap d'any o per a les cavalcades importants, s'ha decidit amb la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana "establir el Cecor, el centre de coordinació que s'estableix de manera conjunta entre Policia Local i Policia Nacional, a partir del 15 de març en la Sala del 092, com a sala operativa per a coordinar tot el treball". 

Igualment, l'edil ha subratllat el "esforç especial" fet en aquesta sala, on la Policia Local rep totes les telefonades, per a reforçar la seua activitat quotidiana "amb 38 agents més els dies de Falles per a agilitar que la telefonada i la resposta que es necessite aqueixos dies" per part dels ciutadans. 

José Vicente Herrera ha explicat que el dispositiu de seguretat dels Cossos I Forces de Seguretat de l'Estat s'incrementarà amb algun grup de la Unitat d'Intervenció Policial i de la Guàrdia Civil, en aquest cas, especialment en carreteres.

"Arribada de turistes important"

Respecte a aquest últim ha comentat que cal tenir en compte que hi haurà "una arribada de turistes important" que fa necessari "reforçar la seguretat en les carreteres perquè tant l'arribada com la partida es facen en condicions de seguretat".

El subdelegat del Govern a València ha valorat el "treball important" fet des de "la prevenció, la coordinació i la implicació" per a aconseguir els objectius de seguretat necessaris al llarg de les Falles. "En aqueixa línia anem a seguir treballant", ha dit. 

Després d'açò, preguntat pel reforç d'agents per a evitar la delinqüència en els carrers i la presència de carteristes, Herrera ha manifestat que "el grup de robatoris és un dels quals està reforçat aquestes Falles". Així mateix, ha apuntat que entre els efectius amb els quals té previst comptar la Policia Nacional està un grup d'unes 80 persones, procedents de grups d'agents "altament especialitzats" i amb "alta mobilitat".

Col·laboració del món faller

Pel seu costat, el regidor de Cultura Festiva i president de la JCF ha agraït "el treball que fan els diferents cossos de seguretat" perquè les festes josefines transcórreguen amb normalitat, així com "la col·laboració màxima" que presta amb aqueix fi "el col·lectiu faller", responsable de l'organització "d'una festa que envaeix tota la ciutat" de València.

Pere Fuset ha considerat que la declaració de les Falles com a Patrimoni de la Humanitat per part de la Unesco també "ha de servir per a prendre consciència que cada vegada és més la gent que ve" a gaudir de les festes i de "la necessitat de respondre a açò" amb seguretat.

Aparcaments dissuasoris

D'altra banda, preguntat per la creació d'aparcaments dissuasoris als voltants de la capital valenciana per a reduir l'entrada de cotxes durant les Falles, l'alcalde ha dit que encara que els visitants arribaran "per molts camins" com a "tren, cotxe, avió o vaixell", s'està estudiant aqueixa possibilitat. No obstant açò, no ha precisat res sobre aquest tema.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento