Comunitat Valenciana

Arranca el termini per a matricular-se en les proves de certificació de les EOI en la modalitat lliure

  • La Conselleria d'Educació, Investigació Cultura i Esport ha obert el termini per a la matrícula en la modalitat lliure de les proves de certificació en les escoles oficials d'idiomes (EOI) de la Comunitat Valenciana, i els interessats hauran d'inscriure's per via telemàtica abans de les 15.00 hores del 9 de març.
Alumnes en classe
Alumnes en classe
GVA/JLBORT
Alumnes en classe

La persona matriculada haurà de pagar la taxa corresponent i presentar en el centre el justificant del pagament bancari, així com la resta de la documentació requerida abans de les 15.00 hores del 10 de març, ha informat el departament de Campanar en un comunicat.

Finalitzat el termini de matriculació les EOI faran públiques les llistes provisionals de l'alumnat matriculat en la prova de certificació el 21 de març i a partir d'este moment s'obrirà un termini de 10 dies hàbils per a reclamar.

Poden presentar-se per la modalitat lliure les persones no matriculades en el curs 2016-2017 en les escoles oficials d'idiomes o l'alumnat matriculat que desitge realitzar la prova de certificació en un nivell diferent del nivell que cursa.

NOVETATS DEL CURS 2016-2017

Educació ha presentat un paquet de mesures adscrites per a augmentar la qualitat en l'ensenyament i l'aprenentatge de llengües en les EOI, entre les quals destaquen l'ampliació de la doble convocatòria dels alumnes lliures, la redistribució de les hores lectives per a posar a l'abast dels estudiants una oferta major de cursos, la implantació dels estudis de basc, romanés, japonés i neerlandés, o la implantació de la matrícula en línia en totes les EOI a partir de setembre.

Esta és la primera vegada que tot l'alumnat, tant l'oficial com el de la modalitat lliure, tindrà dos oportunitats per a superar les proves, atés que es fa extensiva la convocatòria extraordinària també per als candidats que es presenten sense ser alumne oficial d'últim curs de nivell.

D'esta manera es permet a aquells que no superen la convocatòria ordinària de juny tornar a presentar-se al setembre sense haver d'abonar novament les taxes de dret d'examen, equiparant-se a altres autonomies on ja es realitzaven proves al setembre.

A més, l'alumne només haurà d'examinar-se al setembre de les destreses que no haja superat al juny, és a dir, que en el cas que en la convocatòria ordinària de juny haja obtingut més d'un 6 en qualsevol de les destreses orals o escrites no haurà de tornar a realitzar eixa part de l'examen.

PROMOCIÓ DELS ALUMNES QUE NO SUPEREN LA CERTIFICACIÓ

Altra de les novetats d'enguany és que l'alumnat no matriculat en les EOI durant el curs 2016-2017 o amb renúncia condicionada de matrícula que supere tres de les quatre destreses de la prova de certificació podrà matricular-se en segon curs del mateix nivell que no ha superat en la convocatòria extraordinària, sense la necessitat de fer la prova de nivell o de recuperació. En el cas de l'alumnat no matriculat, haurà de fer la preinscripció prèviament.

CALENDARI

D'acord amb el calendari establit, els exàmens per a avaluar les competències escrites corresponents a la convocatòria ordinària d'estes proves de certificació tindran lloc entre el 25 de maig i el 27 de juny. Pel que fa a les dates en què es realitzaran els exàmens de la convocatòria extraordinària de setembre, començaran el 6 de setembre i finalitzaran el dia 14 de setembre.

Per a presentar-se a una prova de certificació és requisit imprescindible tindre 16 anys complits l'any natural en el qual se celebra la mateixa, en este cas l'any 2017. Així mateix, la matriculació en la prova de certificació es realitza en les pròpies EOI i no exigix haver cursat ensenyaments previs en les mateixes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento