Comunitat Valenciana

El jutge ordena presó sense fiança per al detingut per la mort de la seua exparella en un portal de València

  • El jutjat de violència sobre la dona número 4 de València, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional comunicada sense fiança per a l'home detingut per la mort de la seua exparella en un portal de la capital. L'arrestat, a qui la jutgessa imputa un delicte d'homicidi, s'ha acollit el seu dret a no declarar.

La investigació per la mort de la dona va ser assumida inicialment pel Jutjat d'Instrucció número 18 de València, que es trobava de guàrdia el dia del crim. No obstant açò, l'instructor ha decidit remetre la causa a un jutjat especialitzat en Violència sobre la Dona després que les primeres diligències practicades permeten concloure que existia una relació sentimental entre la víctima i el sospitós, explica el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

Referent a açò, Instrucció 18 conclou que el "vincle afectiu" existent entre tots dos "excedix de la mera amistat", segons es desprèn del testimoni prestat per alguns familiars de la morta, que asseguren que van ser parella durant tres mesos i que la relació va acabar fa set o huit mesos.

El jutge acorda inhibir-se i, paral·lelament, demana que un altre jutjat òbriga una altra causa per les substancies estupefaents que van ser trobades per la Policia durant l'escorcoll de l'habitatge acordat pel magistrat per a investigar el crim.

El presumpte homicida ja havia sigut condemnat per lesions i per maltractament i tenia un orde d'allunyament en vigor respecte d'una altra dona.

Per la seua banda, a la víctima li consta una prohibició d'aproximació i comunicació mútua cap a un altre home.

La causa serà finalment assumida pel Jutjat de Violència sobre la Dona número 3, que es trobava de guàrdia el dia dels fets.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento