Comunitat Valenciana

Demanen 42 anys de presó per a un home acusat de matar a ganivetades la seua mare a Vinaròs i incendiar l'habitatge

  • La secció primera de l'Audiència Provincial de Castelló ha constituït este divendres el jurat popular que haurà de jutjar a partir del dilluns un home acusat de matar la seua mare després d'assestar-li diverses ganivetades en el domicili familiar de Vinaròs i posteriorment calar foc a l'habitació on es trobava el cadàver. El fiscal demana per al processament 25 anys de presó per un delicte d'assassinat i altres 17 anys per un delicte d'incendi.

Els fets van ocórrer el 23 de juny de 2015 en el domicili familiar, quan l'acusat va assestar a la seua mare, "de forma inesperada i sense possibilitat de defensa", diverses ganivetades i li va causar la mort.

Segons l'escrit del fiscal, la dona, que va patir més de 30 ferides com a conseqüència d'agressió amb el ganivet, va morir per un xoc hemorràgic, derivat d'una de les ferides, que va seccionar la vena jugular i li va provocar gran pèrdua de sang, i per cinc ferides penetrants en la zona del tòrax que van originar hemotòrax.

En el moment dels fets, la dona presentava una concentració d'alcohol en sang i restes de medicaments que limitaven "de forma evident" les seues possibilitats de defensa, circumstància que va aprofitar el seu fill per a facilitar la comissió dels fets.

Sobre les 18.00 hores del 28 de juny, després de personar-se prèviament diversos agents de la Guàrdia Civil en el domicili per un avís per la forta olor que emanava de l'habitatge i requerint als seus habitants perquè la netejaren, l'acusat, per a impedir que es trobara el cos de la seua mare, va calar foc a l'habitació on es trobava el cadàver de la dona.

PERILL PER ALS VEÏNS

Les flames van afectar directament l'habitació i van provocar un greu risc de propagació a les altres habitatges de l'edifici, amb el consegüent perill per als veïns que els ocupaven i de dos persones que es trobaven a l'interior de l'habitatge amb l'acusat.

L'incendi va ser extingit per les persones que estaven amb l'acusat en primera instància i, a continuació, pels servicis de bombers. L'import dels perjuís causats en l'habitatge pel foc ha sigut taxat en 877,35 euros, mentre que el cost del servici de bombers es determina en 1.073,45 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento