Comunitat Valenciana

El Consell proposa un gran pacte valencià contra la violència de gènere "embrió" d'un de l'Estat

  • Este dijous s'ha celebrat un minut de silenci de representants de tota la societat civil, de tots els partits polítics i dels diferents governs.
  • Ha recordat a les cinc dones i dos xiquets morts en les últimes 32 hores a Espanya per la violència masclista i tres dones en una setmana a la Comunitat.
  • "El president i jo ens anem a deixar la pell perquè la Comunitat siga la primera a Espanya a tindre un gran pacte contra la violència de gènere", ha dit.
Concentració contra la violència de gènere
Concentració contra la violència de gènere
EUROPA PRESS
Concentració contra la violència de gènere

La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha interpel·lat este dijous a tota la societat civil valenciana i als seus representants a sumar-se a un gran pacte valencià contra la violència de gènere que siga "l'embrió d'un gran pacte d'Estat".

Oltra ha llançat esta proposta en un acte de condemna per les dos última morts de dones "a les mans de les seues parelles o exparelles" aprofitant la presència en este minut de silenci de representants de tota la societat civil, de tots els partits polítics i dels diferents governs.

En eixe sentit, ha convocat tota la societat civil, les entitats feministes i aquelles que tenen les dones com a protagonistes, els sindicats, les patronals, les universitats, els partits polítics, i els governs de les tres administracions a "treballar per un gran pacte valencià contra la violència de gènere que ha de tindre en compte polítiques, recursos i que hem de parar esta massacre". "Estem farts. Ni una més. Ni una menys", ha exigit.

"Convocats queden i espere que siga prioritat un. El president i jo ens anem a deixar la pell perquè la Comunitat Valenciana siga la primera a Espanya a tindre un gran pacte contra la violència de gènere que puguem traslladar també al Govern d'Espanya", ha desitjat.

Oltra ha recordat a les dos dones que "havien d'estar entre nosaltres i que no ho estan per culpa del terror masclista", s'ha lamentat. Per això, ha recalcat que cal seguir enviant "un missatge molt clar": "La societat està amb les víctimes, amb els seus familiars, amb els seus amics amb la gent que hui està patint".

"Covards homicides"

"La societat està al costat per a protegir les víctimes i absolutament enfrontada amb els canalles, covards, agressors i homicides que tallen la vida de les dones perquè es pensen que són d'ells", ha subratllat.

Per això, ha advertit els agressors: "No teniu lloc entre nosaltres, no vos volem, no teniu lloc en una societat avançada que vol construir relacions igualitàries".

Oltra ha recordat a les cinc dones i dos xiquets morts en les últimes 32 hores a Espanya per la violència masclista i tres dones en una setmana a la Comunitat. "Ja n'hi ha prou de feminicidis, ja n'hi ha prou de violència contra les dones i ja n'hi ha prou de terrorisme masclista", ha exigit.

En l'acte, un grup de dones han desplegat una pancarta i han llançat crits en els quals demanaven 'Prou de silenci. Prou feminicidis'.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento