Comunitat Valenciana

Un pla especial de protecció unificarà les actuacions urbanístiques de Ciutat Vella

  • El districte del centre històric unificarà en un sol pla totes les seues intervencions.
  • Cinc barris en els quals viuen 26.000 veïns conformen el centre històric de València.
  • Ribó repartirà els 30 milions de fons europeus i locals en 47 actuacions.
Joan Ribó
Joan Ribó
EUROPA PRESS
Joan Ribó

Ciutat Vella comptarà amb un Pla Especial de Protecció que unificarà totes les actuacions urbanístiques, el patrimoni, els equipaments i els processos participatius del centre històric. L'Ajuntament de València va presentar ahir el pla del districte més cèntric i antic de la ciutat, format per cinc barris: El Carme, El Mercat, Seu-Xerea, Velluters i Sant Francesc.

El regidor de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Vicent Sarrià, fou l'encarregat d'anunciar el projecte per a la redacció del nou PEP (Pla Especial de Protecció, de Ciutat Vella), que va a ser elaborat amb la participació i les aportacions de col·lectius ciutadans, professionals i veïnals.

Segons va dir, es tracta d'un document “llargament reclamat per professionals, col·lectius i particulars, que pretén unificar en un sol document la gran profusió de plans (5 Pepri –plans especials de protecció i reforma interior. I 4 plans d'especial protecció), així com una infinitat de documents que disposa Ciutat Vella i que no contribueixen ni a l'agilitat administrativa, ni a la revitalització, ni a la millora del casc històric”.

Per a això, s'ha encarregat a l'equip tècnic de la Regidoria un refós de totes les normatives aplicades; però, a més, s'ha demanat també que el pla incloga una adaptació de les accions “a la nova normativa urbanística i valenciana, i als nous paràmetres de mobilitat i paisatge i d'usos i serveis que ha d'haver-hi en una Ciutat Vella que –va explicar el delegat- “volem que també siga residencial i gaudir-la els seus habitants”. Sarrià va subratllar les característiques especials de Ciutat Vella, “un espai en el qual conviuen realitats molt diferents, barris molt diferents i amb tipologies que cal harmonitzar”.

D'altra banda, el barri del Cabanyal-Canyamelar rebrà 30 milions d'euros (15 procedents de l'Ajuntament i 15 de la Unió Europea) a través del projecte de regeneració i dignificació Edusi. Les partides d'aquest programa es repartiran en 11 línies, amb 47 actuacions, les principals inversions de les quals es dedicaran a Mobilitat Urbana Sostenible, amb al voltant de 8,5 milions, programes d'inclusió social, amb 4, i millora del patrimoni cultural, amb altres 2 milions. Així ho va anunciar ahir a la vesprada l'alcalde de València, Joan Ribó, en una trobada que va mantenir, al costat d'altres membres del seu Govern, amb veïns, associacions i entitats per a presentar-los el projecte.

Places de motos en Colón i Xàtiva

Mobilitat Sostenible activa hui totes les places de motos en la calçada del carrer Colón, i demà ho farà amb les de l'entorn de l'Estació del Nord, en el carrer Xàtiva. Aquestes noves places seran d'ús exclusiu per a motos durant el dia (de 7.30 a 22.00 hores) i d'ús compartit amb els cotxes a les nits (de 22.00 a 7.30 hores).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento