Comunitat Valenciana

El PP compara al Consell amb els fariseus i Puig respon: "Vostés eren Trump abans de Trump"

  • VALÈNCIA, 23 (EUROPA PRESS)
Puig en la tribuna de les Corts
Puig en la tribuna de les Corts
PSPV-PSOE
Puig en la tribuna de les Corts

La portaveu del PP en les Corts, Isabel Bonig, ha recitat este dijous en la tribuna un fragment de l'Evangeli segons Sant Mateu que diu "no es guien per les obres dels fariseus perquè no fan el que diuen, tot ho fan perquè els vegen" perquè, segons ha dit, li

recorda a la vicepresidenta, Mónica Oltra. El president, Ximo Puig, ha respost les crítiques assegurant que estan atenent "l'emergència social" des del primer dia enfront del Consell anterior, que era "Trump abans de Trump" amb mesures com l'exclusió sanitària.

Així s'han pronunciat tots dos durant la sessió de control al 'president', a qui la portaveu 'popular' ha preguntat "quan té previst complir amb el punt 1 de l'Acord del Botànic i començar a rescatar persones", ja que en el seu moment van assegurar que "la seua prioritat eren les persones" però, segons el parer de Bonig, "la qual cosa no van dir és que eren els seus familiars i amics".

En este punt, ha criticat els "enxufismes i nepotismes" en Sanitat, que la vicepresidenta tinga "un 36% més d'assessors que l'últim Govern en Vicepresidència, la qual cosa suposa 132.000 euros a l'any" o els 4,5 milions d'euros per a "alçar fosses" i els 310.000 euros per a la gira de Raimon. "Anul·le tot açò i dedique-ho a treballar per a rescatar persones", ha reclamat.

També ha criticat que "el 80% de les solucions habitacionales oferides per a acollir refugiats no complixen les condicions mínimes d'habitabilitat" però Oltra "se'n va anar al prime time" per a oferir eixes solucions "d'atrezzo". "No podem fer demagògia, no tot val per una entrevista en prime time", ha advertit Bonig, que s'ha preguntat per a què està el Consell "si de tot tenen la culpa Mariano Rajoy i Madrid, que culpa tenen, no dic que no".

A més, dirigint-se a la vicepresidenta, la dirigent del PPCV ha volgut concloure la seua intervenció amb l'Evangeli -"vist que està en esta fase d'aproximació al centre", ha ironitzat- i ha recitat: "No es guien per les obres dels fariseus perquè no fan el que diuen, tot ho fan perquè els vegen, els agrada ocupar els primers llocs en els banquets i els primers seients en les sinagogues, ser saludats en les places i sentir-se cridar 'el meu mestre'; però no es guien per les seues obres perquè el que s'enaltix serà humiliat i el que s'humilia serà enaltit". "No sé per què quan ho vaig llegir me'n vaig recordar de vosté", ha resolt.

PUIG: "RESCATEM AQUELLS QUE VAN EXCLOURE"

Per la seua banda, el president ha volgut començar la seua intervenció mostrant el "profund rebuig" a la violència masclista i ha reconegut: "Alguna cosa estem fent malament com a societat perquè continuen passant estes terribles circumstàncies". Així, ha instat a "acabar amb la cultura masclista que li dóna cobertura" per a acabar amb eixe "terrorisme masclista".

Respecte a la intervenció de Bonig, ha assegurat que el Consell "està complint" amb el seu compromís de rescatar les persones i ha incidit que "en estos moments molts milers de valencians viuen millor que fa 20 mesos".

També ha volgut ressaltar que s'està rescatant a les persones "perquè abans hi havia un govern que havia abandonat les persones" i ha posat com a exemple el decret per retornar la sanitat universal i "rescatar aquells que van excloure del dret a la salut", del que s'han beneficiat ja 10.342 persones.

"Vostés eren Trump abans de Trump", ha subratllat Puig, que ha lamentat que el PP, "en lloc de demanar perdó o aplaudir esta mesura" l'han portat al Tribunal Constitucional perquè "no volen que tots siguem iguals davant la malaltia".

COPAGAMENT I POBRESA

També ha destacat iniciatives contra la pobresa energètica, la Llei de Funció Social de l'Habitatge o l'eliminació del copagament farmacèutic a menors en famílies amb ingressos baixos, que ha beneficiat més de 28.000 persones en els seus primers sis dies d'aplicació. "Ho van a recórrer també?", ha preguntat a la bancada del PP.

Finalment, s'ha referit a la gestió de la dependència i ha valorat que la Comunitat haja passat de ser "l'última a la qual més ha millorat" i s'han incorporat al sistema 22.000 nous beneficiaris, fins a un total de 54.000 persones ateses. "De 2009 a 2014 la població en risc de pobresa o exclusió va augmentar un 8%, el doble que en el conjunt d'Espanya; enguany s'ha reduït en dos punts, el doble que la mitjana, en xifres positives i una tendència que va a reafirmar-se enguany", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento