Comunitat Valenciana

La Generalitat prepara un pla de xoc per a atallar els retards en la renovació dels títols de famílies nombroses

  • La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives engegarà un pla extraordinari de xoc per a agilitzar la renovació dels títols de famílies nombroses i monoparentals que tindrà una vigència de 6 mesos i implicarà la contractació de deu nous empleats públics interins que treballaran en les direccions territorials de València, Castelló i Alacant.

Així ho ha anunciat la vicepresidenta i consellera del ram, Mónica Oltra, en una resposta en el ple de les Corts a la pregunta del PP sobre els retards en la renovació d'estos títols en la qual també ha apuntat que s'està estudiant la implantació d'un títol temporal mentre es renova el definitiu perquè les famílies mantinguen els mateixos avantatges als quals tenen accés.

El pla de xoc per acumulació de tasques permetrà la contractació de personal interí per a cobrir dos places d'auxiliar de gestió en la Direcció territorial de Castelló, altres dos en la d'Alacant i sis en la de València, que és la que suporta més del 50% de les sol·licituds realitzades i la que compta amb la plantilla "menys dotada".

Segons ha detallat, el terme legal per a resoldre les renovacions és de 3 mesos i en la direcció territorial d'Alacant es fa en un mes, a Castelló en un mes i mitjà i a València en sis mesos.

La diputada del PP María José Català ha lamentat els perjuís que estan patint les famílies en la província de València per eixos retards en l'emissió dels títols, ja que no poden acreditar la seua condició en mig de transport, per exemple, i ha assegurat que des del seu grup sabien que el Consell, en qüestió de famílies nombroses, "per molta aparença que li donen a la cosa anaven a començar a desprotegir-les".

La vicepresidenta ha assegurat que el Consell defèn "totes les famílies", ha recordat que els retards en la tramitació afecten també les monoparentals i ha indicat que l'Executiu del PP va arribar als nou mesos per a l'expedició de títols.

Així, encara que en un primer moment es va aconseguir reduir la llista d'espera, Oltra ha explicat que després va tornar a repuntar a València fins a la dada dels sis mesos, que reconeix "intolerable", i ho ha atribuït a la falta de personal per la política del Govern d'impedir els llocs que queden vacants, així com a l'augment de sol·licituds, que ha xifrat en un 40%, per la millora dels avantatges fiscals per a estes famílies.

Oltra ha destacat que des del principi s'està treballant amb les associacions de famílies nombroses per a poder donar solucions a esta situació, i ha informat que així s'està treballant en la possible implantació d'un nou títol de caràcter temporal, que tindrà una vigència de tres mesos, i permetrà als sol·licitants mantindre els beneficis mentre es gestiona el nou carnet.

Així mateix, s'ha traslladat a les empreses i institucions corresponents la petició perquè es mantinguen els avantatges amb la presentació del títol caducat i la sol·licitud de renovació, i en la majoria dels casos s'ha aconseguit una resposta positiva. "Qui posa problemes? Renfe. Parle amb el Govern", ha respost Oltra a la parlamentària del PP.

FAMÍLIES MONOPARENTALS

Este pla de xoc també permetrà agilitzar la tramitació dels títols de famílies monoparentals, que en només un any "s'han multiplicat per quatre, a causa que amb les decisions adoptades pel Consell estes famílies comencen a gaudir de beneficis reals, que es pretén que acaben equiparant-se plenament als quals tenen les famílies nombroses".

El nombre de sol·licituds en este àmbit han passat de 1046 en 2014 a 6.239 en 2016, mentre la plantilla que gestiona els títols s'ha mantingut és pràcticament la mateixa en les tres direccions territorials, la qual cosa dificulta la tramitació, ha indicat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento